Beton 1e verdieping blijft vochtig bij gebruik afvoer

Silvermeis

 • #1
Ik heb 3 maanden geleden een huis gekocht. Verkoper is niet aanspreekbaar. Heb meteen lekkage in slaapkamer gevonden, parket stond bol, schimmel eronder en nat. Lekdetectie laten komen die zeiden slechte kit , slecht doucheputje en totaal verzadigde vloer. Tgels eraf, later ook cementdekvloer eraf. Loodgiter laten komen die ontdekte een lek en breuk in bochtje van de ex- wasmachineafvoer die nu voor de wastafel gebruikt werd. Gerepareerd, waterreservoir wc bleek ook lek. Alles verwijderd, weken lang drogers gehad. Laat nu water door de afvoeren lopen en beton wordt weer zeiknat. Verkoper had wastafelafvoer en een waterleiding op dezelfde plek al buiten gebruik gebracht. Denk dat er op die plek heftige lekkage geweest is door beschadigen van die waterleiding. Afvoer is met camerainspectie gecontroleerd, geen boorgaten o.i.d. Te zien. Ook in amdere afvoeren niets gevonden maar vloer blijft vochtig worden Aan slaapkamerzijde.
ik heb met roze op de tekening de twee afgedopte afvoeren aangegeven. Daar is ook de nattigheid. De wasbak was op de voormalige wasmachineaanvoer aangesloten maar alles is nu verwijderd.

ik zou allemaal nieuwe afvoeren aan kunnen laten leggen maar ik heb dan een probleem van 2 meter op de gang naar cv/ wasmachine en ontluchting. Kan geen afschot maken in 5 cm dekvloer. Dat kan wel in de badkamer want de deur opent naar de gang toe.

sommige klusjesmannen zeggen dat de zwarte leidingen in het beton niet lek kunnen gaan en ook de camerainspectie zegt niets te zien. Ik vertrouw het niet. Ik zie geen water uit plafond komen als ik 2 uur de tuinslang in afvoer laat lopen maar er zit onder de badkamer in hal en keuken een verlaagd plafond. Er zijn wel oude leksporen te zien en er zat schimmel onder alle behang.

ter illustratie tekening en foto’s
vraag : waarom blijft dit nat worden de 40 mm afvoeren liggen hoger dan de dikkere afvoer waar ze op uit komen. Is het de dikke afvoerdie lekt? En heeft camerainspectie iets over het hoofd gezien?
foto van warmtecamera laat de 2 lekkende plekken zien in blauw , de linker is dus gevonden, de rechter niet.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Silvermeis

  • #2
  Op de linkerblauwe plek zat dus een scheur in een bochtje. Bij de rechterblauwe plek was de afvoer van de wastafels afgedopt en een waterleiding losgemaakt. Maar er wordt dus geen lek gevonden door de bedrijven die ik heb ingeschakeld. Lekdetectie zegt condens van dopje wat niet vastgelijmd zat maar dat is niet zo want alles is nu weggehaald en het is nog steeds zo.

  persoonlijk denk ik dat de afvoer niet perse lek is maar dat het een holte is waar water zich onder de afvoer verzameld, waar vandaan dan ook.

  wie puzzelt er met mij mee?

  99365335-C8C8-48CB-9B34-EA61D7EC4DBA.jpeg 04D75314-D364-4F97-8FED-79D2C891C1FD.jpeg 8E23BB9B-3A12-48E2-9F08-912D9609A931.jpeg 63083269-FB40-4F68-886B-E7047A726302.jpeg 6AFB20A2-D765-4CD7-8E22-24DC08A9B02B.jpeg 99E580EF-F923-46C2-B8BE-3D05CC511453.png
   

  Sander 1972

  • #3
  Zou eerst die dekvloer eens eruit halen voorzichtig en dan verder kijken wat nodig is
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Zo te zien aan de natte vloer, ligt de hoofdoorzaak toch ergens bij de wc, en in mindere maten ook rondom het afvoer putje.
   

  Silvermeis

  • #5
  De dekvloer is er al uit, wc reservoir was idd lek net zoals doucheputje en een scheur in bochtje afvoer. Maar nog blijft het lekken. De foto is van voor het weghalen van de dekvloer, er heeft toen al wekenlang een droger gestaan in de slaapkamer.
   

  Silvermeis

  • #6
  Mijn vraag: hoe kom ik er achter waar de afvoer in het beton nog lekt, is het mogelijk dat dat vocht dan nog optrekt naar de slaapkamer rondom de voormalige afvoer van de wastafel. De 40 mm afvoeren zitten namelijk wat hoger dan de 75 mm die in het midden loopt. Ze zijn er wel allemaal op aangesloten.
  moet ik niets meer gebruiken en in de dekvloer nieuwe afvoeren aanleggen? Dan heb ik een afschotprobleem naar de gang toe waar de ontluchting en wasmachine en cv zichbevinden.

  Nogmaals: meerdere lekkages zijn al vastgesteld, zie tekst, maar ik heb nog het probleem van vocht in de vloer niet opgelost!
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
  Voordat al het vocht uit een verzadigde vloer is, kan het goed maanden duren.
  Maar als het nog steeds lekt, dan moet een goed lekdetectie bedrijf dat kunnen vinden.
   

  Silvermeis

  • #8
  Sander 1972 er is niets te zien onder de dekvloer alles ligt diep in het beton.
   

  Silvermeis

  • #9
  Peter het lekdetectie bedrijf is al geweest, zie foto’s , zij hebben zelfs het gescheurde bochtje en het lekke wc reservoir niet kunnen vinden. Zij kwamen niet verder dan het doucheputje en slechte kit. Dit was een groot bekend bedrijf, B. Uit Rotterdam ik vrees dat ik de naam hier niet mag noemen. Maar mijn probleem is dus nog steeds niet opgelost.
   

  Silvermeis

  • #10
  Er heeft 2 maanden een droger en ventilator gestaan.
   

  Silvermeis

  • #11
  Het gaat dus om de plek rond de twee wastafels, beiden niet gebruikt door verkoper. De wastafel was aangesloten op een afvoer een meternaar rechts, ooit bedoeld voor een wasmachine.
  Dus beide afvoeren ongebruikt, toch nat beton als er door andere afvoeren water geloosd word.
   

  Silvermeis

  • #12
  5455A41F-3265-413E-B867-9F779E58AAE6.jpeg
   

  Silvermeis

  • #13
  Bovenstaande foto de is de niet gebruikte wastafelafvoer waar het probleem zich rondom afspeelt. Gespiegeld aan de muur in de badkamer een zelfde niet gebruikte afvoer. Die zal ook met een reden niet gebruikt zijn want er hing wel een wastafel. Maar ik weet dus niet waarom. Camerainspectie ziet niets. Lekdetectie weet het ookniet. Maar ik zie duidelijk een blauwe plek op de foto van de warmte camera. Lekdetectie kan dat niet verklaren. Maar zij hebben de wc en scheur in bocht dus ook al over het hoofd gezien.
   

  Silvermeis

  • #14
  Lekdetectie heeft de cv leidingen niet afgeperst. Waterleidingen wel en die zijn ok bevonden. Zij vonden cv niet nodig.
   

  Silvermeis

  • #15
  Er is dus een grote lekkage geweest, dat kan ik aan alles zien, kan het zijn dat water in de mantelbuizen van de cv is gaan zitten en daar corrosie veroorzaakt ? Je ziet dat de leidingen van de cv er ook langs lopen op de warmtefoto. Maar vocht ontstaat juist als de afvoeren gebruikt worden. Henk 253 kan jij hier iets mee?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #16
  Even wat vragen:
  Wat voor betonvloer is het kanaalplaten of volgestort?
  Kan je een tekening maken van de ruimtes om de douche met daar in aansluitpunten.
  Is de gehele inbouwframe verwijderd achter de muur?
  deze snap ik ff niet.
  De 40 mm afvoeren zitten namelijk wat hoger dan de 75 mm die in het midden loopt. Ze zijn er wel allemaal op aangesloten.
   
  Laatst bewerkt:

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #17
  1647172078821.png

  dit is slaapkamer Wat is B
  En A is dat een eindkap of een afsluitkap?
  1647172260474.png
  afsluitkap
  1647172378893.png
  eindkap
   

  Silvermeis

  • #18
  Ja zo eentje- afsluitkap ( en aam de andere kant zit een oranje met zwart rubber om de afvoer af te sluiten.) niet vastgelijmd en ik heb er anderhalf uur water met de tuinslang doorheengespoeldl. Net weer gemeten over de hele vloer is nu het vochtgehalte hoger alsof het water zich in de betonvloer verspreid heeft.

  ook lang water door het doucheputje gespoeld, ook rondom weer hoog vochtgehalte in de betonvloer.

  kunnen de zwarte afvoeren in het beton lek zijn ?huis uit 1990, en geen pvc maar gegoten afvoeren in beton. Of moet dan het water door de verlaagde plafonds naar beneden stromen? Of kan het zijn dat de betonvloer elke keer als een spons werkt en ik er maar weer drogers opzetten……

  ik kan wel nog een lekdetectie laten komen maar daar heb ik niet zoveel vertrouwen meer in, ben al een paar duizend euro kwijt en geen stap verder.

  is het een idee om alles opnieuw op te laten bouwen? Maar hoe dan met afschot vanuit de gang?
   

  Silvermeis

  • #19
  B is een vochtmeter
   

  Silvermeis

  • #20
  Ik denk dat het volgestort beton is en geen kanaalplaten. Ja inmiddels hele muurtje met inbouwframe verwijderd om daarachter enkel beschimmelde voorzetwanden en isolatie te vinden. Alles is nu kaal.
  Alles kan op de standleiding in de hoek aangesloten gaan worden behalve de 75 cm buis die uit de meterkast op de gang komt , door het beton ook. Ik kan daar geen afschot laten maken. Veel klusjesmannen die langskomen willen dan 2 meter van 40 mm gewoon plat leggen richting badkamer, dat lijkt mij geen goed idee.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu