Van hoge, vochtige kruipruimte naar split level badkamer

Milla

  • #1
Hallo,
Binnenkort gaan we flink verbouwen in onze nieuwe benedenwoning. We komen eigenlijk een beetje ruimte tekort en moeten nog een nieuwe plek voor de badkamer vinden.

Nu had ik opeens het idee om te kijken of de badkamer niet in de hele diepe kruipruimte gemaakt kan worden. De kruipruimte is zo ongeveer 1,60m diep en de kamer erboven 3m hoog. Die kamer wordt voor een kindje en de vloer mag best een meter opgehoogd worden.

Het huis komt uit 1892 en heeft veel draagmuren en optrekken vocht vanuit de kruipruimte. (we gaan hier tegen injecteren)

Ik heb begrepen dat het in principe mogelijk moet zijn om een badkamer in een kelder te maken met een pomp als de SaniAccess 3 (sani broyeur). Nu is vooral mijn vraag of het enigszins te doen is om een keldervloer (en muur?) te laten storten binnen de draagmuren van een bestaande constructie.

De kamer zelf is erg smal: 1,73 bij 4,47. Zie bijgesloten plattegrond. De badkamer hoeft dan ook niet groot te zijn. We willen een wastafel, inloopdouche en wc.

Screenshot_20220225-075035.png

We gaan een mechanisch ventilatiesysteem laten aanleggen in het huis (misschien balansventilatie). Ook vloerverwarming.

Ik ben super benieuwd wat jullie denken over dit plan. Kennen mensen betrouwbare bedrijven in de buurt van Utrecht die ervaring hebben met onderkelderen?

Groet,
Milla
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
* Het Klusidee forum is bedoeld voor doe het zelf klussen. Vragen over werk dat uitgevoerd is/wordt door derden zullen naar eigen inzicht van de beantwoorders worden beantwoord. We roepen de beantwoorders op met terughoudendheid te reageren op dergelijke vragen en het doe het zelf aspect niet uit het oog te verliezen.

* Bij te nadrukkelijk bedrijf en/of merkgerichte adviezen, reclame en suggesties of vragen daarover kunnen de merk- of bedrijfsnamen verwijderd worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu