Beton 1e verdieping blijft vochtig bij gebruik afvoer

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #21
Als alles kaal is plaats even wat meer foto`s.
Ook vind ik maar vreemd dat dat er 2 wastafel aansluitingen in de vloer zit kort achter elkander.
Je zegt dat het zwarte buis is, als je nu waar steeds nat is in slaapkamer eens in die buis kijkt is dat grijs of zwart.
Kan je ook een foto maken van andere kant van wastafel aan sluiting.
Kijk jij ziet alles voor je ik moet het wat je opschrijft uit zoeken wat het is.
Normaal loop ik ook stap voor stap langs alles.

Dat het 75 mm is zal wel wezen dat in wasmachine hok dan door dak als ontspanning gaat.
waardan zie niks Maar ik zie duidelijk een blauwe plek op de foto van de warmte camera
 

Silvermeis

  • #22
7567A0AB-58FA-41DD-946E-351EA21CEB72.jpeg
 

Silvermeis

  • #23
In de cv kast gaat de dikke buis dus niet naar beneden maar via het beton richting badkamer. Hij gaat wel naar boven het platte dak door voor ontluchting.

Hoe krijg ik deze buis in het 5 cm dekcement naar de badkamer zonder afschot? Want het lijkt er echt op dat de gegoten afvoeren in het beton, die onverwoestbaar zouden zijn, toch lekken.

Hoe kom ik ooit achter dit lek nu lekdetectie en rioolcamerainspectie al langsgeweest zijn? Of ga ik er nooit achter komen?
Ik heb nu al 3 maanden geen badkamer en wilde helemaal geen klushuis.

Henk het gaat om een wastafel in de badkamer en eentje in de slaapkamer die samen op een y stuk zitten. ( haha alsof ik er verstand van heb)
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

Silvermeis

  • #24
1647191074076.jpeg
 

Silvermeis

  • #25
Onder beide dopjes zit de zwarte leiding, volgens de rioolinspectie is die oersterk tenzij er in geboord wordt van onderen maar hij heeft geen boorgaten kunnen ontdekken. Toch was deze dus buiten gebruik gesteld door de vorige eigenaar en is er een afvoer van de wastafel helemaal naar rechts door de muur heen in de hoek gemaakt. Dat zag ik na het verwijderen van de tegels.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #26
dit stoppie is een pvc buis wat gelijmd is is
Naamloos.jpg

En is dat knutselwerk wat overzij is aan gebracht dan te zien het word interessant.
 

Silvermeis

  • #27
Alle knutselwerk is verwijderd heb alleen de originele afvoeren in de grond over. Die zijn zwart. Het schijnt dat die gegoten zijn en goed tegen heet water kunnen. Kunnen deze ook lek gaan want daar lijkt het wel op?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #28
PP is een sterke leiding maar je weet niet wat vorige bewoner heeft gedaan omdat waterleiding en afvoeren afgedopt zijn.
 

Silvermeis

  • #29
Yep dat is precies het probleem. Daarom heb ik camerainspectie laten komen maar die ziet niets.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #30
ik denk dat ze hier ergens in de vloer iets niet goed zit je ziet de smeerlaag slaapkamer die is net zo hoog als alle vloeren je badkamer zie je kale beton en daar steekt boven de beton een stukje pvc hulpstuk dat betekend dat daar een pvc T-stuk in de vloer zit.
Naamloos.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #31
Als een afvoer lekt dan kun je er een fluorescerende kleurstof in gieten en dan met een uv lamp kijken of de kleurstof zichtbaar wordt in het beton. Zo hebben ze bij mij eens een lekkage van een afvoer opgespoord.
 
  • Informatief
Waarderingen: Henk253

Silvermeis

  • #32
Dat stukje kon ik er zo uittillen dat zat los en toen kon ik het oranje dopje gewoon weer in de zwarte leiding stoppen. U bent de eerste klusser die dit ziet. Het was niemand opgevallen.Ik had geen nieuwere foto. Waarom dat stukje er los tussenzat: geen flauw idee. Het was nog afgebroken ook.
Lekdetectie zeg dat de blauwe vlek precies op dat punt toeval is, water wat zijn weg zoekt, maar ik vind het te toevallig dat het precies hier bij die afgedopte afvoer zit met en wasbak erboven die er niet op aangesloten is maar een nieuwe afvoer voor gemaakt is naar een meter verderop.
Lekdetectie heeft gezegd dat ik er geen verstand van heb. Maar ze hadden de wc en het lekke bochtje ook mis.

Maar toch kan hij niet lekken want deze 40 mm afvoeren zitten hoger dan de 75 mm afvoer in het midden. Als ze niet gebruikt worden dan kan het water toch niet omhoog stromen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #33
Laat anders eens een ander lekdetectie bedrijf komen.
 

Silvermeis

  • #34
Vonkentrekker dat is zo’n beetje het enige wat nog niet bij mij gedaan is. Zag je het in het plafond of in de vloer? Ik heb nml een verlaagd plafond onder de badkamer, maar ben in staat om het er persoonlijk uit te trekken als dat nodig is. Had jij een goed lekdetectiebedrijf? Die van mij was heel slecht en duur, dat geldt zo’n beetje voor iedereen die ik heb laten komen. Ben er een beetje huiverig voor.
 
Laatst bewerkt:

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #35
heb je dat stuk je nog?
je komt dichter bij
Die rode specie dop kan je er uit halen maar ook dat uitstekende stuk buis>
 

Silvermeis

  • #36
Ja dat stukje heb ik nog net zoals het bochtje met de scheur erin, allemaal bewijsstukken. Ik ben daar nu niet, het ligt in een kast. Het oranje speciedopje kon ik gewoon in de afvoer plaatsen , dat rare afgebroken stukje was overbodig.
1647196800580.png
 
Laatst bewerkt:

Silvermeis

  • #37
De foto hierboven is zonder oranje speciedopje, dit bedoel ik met zwarte afvoer Henk
 

Silvermeis

  • #38
1647196992616.jpeg

En hier zijn tweelingbroertje in de slaapkamer ook zwart
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #39
Ik ben niet kapot van het bedrijf dat hier was maar de methode werkt wel. Bij mij zat de lekkage net boven de vloer dus zag de vlek in de muur en beneden in het plafond.

Het was gewoon een potje met een soort gel dat hij in de afvoer liet lopen met de kraan aan. Verdund dus. Toen met een simpel uv zaklampje rond gekeken. Volgens mij kan je dat zelf ook nog wel een zijn die spullen niet zo duur.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #40
Ik zie geen rubber afdichting in de zwarte aansluitstuk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu