Beton 1e verdieping blijft vochtig bij gebruik afvoer

Silvermeis

  • #41
Wat voor rubberen afdichting? Het oranje speciedopje heeft wel iets van rubber maar de afvoer niet dacht ik. Moet dat?
 

Silvermeis

  • #42
Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een open afvoer gezien, echt nog nooit nodig gehad in mijn vorige huis..
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #43
1647199810753.png
zoiets komt in de zwarte aansluit stuk en dan kan er een buis in zodat het goed afsluit.
Deze kan gaan lekken als afvoer verstopt raakt en als je geen afdichting in hebt zitten lekt ie.
 

Silvermeis

  • #44
Zoiets zit aan het oranje dopje vast maar in de slaapkamer zit zoiets niet. Maar het lekken komt niet uit die afvoer maar uit de vloer eronder. En ze liggen hoger dan de grote buis en werden niet gebruikt. Dan toch nog lekken?
 

Silvermeis

  • #45
Moet er een buis in dat dopje? Hoe leg ik er dan laminaat overheen straks, ooit…hoop ik.
 

Silvermeis

  • #46
Maar waarom wordt de betonvloer dan vochtig als ik er de tuinslang een paar uur inhang? Het lekt niet uit de ingang van de afvoer.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #47
Als zo`n rubber er in zit en dan een eindkap er in drukken dan is ie dicht.
Je ziet in de buis dat er water in staat, het kan ook wezen dat er bij verstopping er water uit die buis komt zodat het daar nat blijft, ook als wasmachine water weg pompt.
We hebben nu van alles bekeken en net wat @Peter zei haal er een ander lekdetectie bedrijf bij en laat hun beoordelen en ook niet zeggen wat andere wel of niet vonden.
Vroeger als loodgieter wou ik ook graag dat ik door beton heen kon kijken.
Maar waar hang je de slang in en waar word beton vochtig?
En ik denk dat die 75buis in cv hok direct naar beneden gaat achter de trap en dan onder de vloer.
 

Silvermeis

  • #48
Nee helaas niet hij gaat via het beton naar de badkamer maar het is wel een optie die ik overweeg alles ik alles op nieuw moet laten aanleggen. Er zit geen kast ( meer) onder de trap dus de leiding gaat dan via de woonkamer. Misschien moet ik daar dan een koof omheen laten maken. Hij kan via de kruipruimte dan naar de standleiding. Hij functioneert dan alleen niet meer als ontluchting. jij denkt niet dat ik hem zonder afschot in de de cementvloer kan laten lopen richting badkamer?

of dwars door het trappenhuis naar de badkamer dan kan hij wel nog functioneren als ontluchting maar krijg ik ook een lelijke koof.

ik heb in alle afvoeren langdurig water laten lopen. ze zorgen allemaal voor vocht in het beton. Bij de drempel bij de besproken afvoeren en in het midden van de badkamer. Ik heb zojuist kleurstof besteld en zal jullie op de hoogte houden van de uitkomst. in een vierde inspectie,( na lekdetectie, loodgieter en rioolinspectie )heb ik niet zoveel vertrouwen. Ik denk dat ik dan liever de afvoeren opnieuw aan laat leggen in een verhoogde cementvloer en een oplossing ga zoeken voor de buis uit de cv kast.

Hartelijk dank voor het meedenken en mocht er nog iemand een tip hebben dan hoor ik het graag. Ik zal jullie iig op de hoogte houden van mijn zoektocht!
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #49
Ben benieuwd wat je ziet met die kleurstof. Ik zou verwachten als nu de beton nat wordt dat die dan ook de kleur aantoont.

Ik ben pas laat bij dit topic aangehaakt en heb weinig trek om alle pagina's terug te lezen, maar heb je de verzekering al ingeschakeld? Eigenlijk horen zij dit allemaal voor je te regelen.
 

Silvermeis

  • #50
Helaas ik heb t huis gekocht en verkoper reageert niet
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #51
Je had meteen de verzekering in moeten schakelen, tenminste ik neem aan dat als je een huis koopt dat je dat meteen verzekerd.
En als de verkoper niet reageert, regel dat dan via de makelaar of anders via je rechtsbijstand verzekering.
Dit valt volgens mij onder een verborgen gebrek.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #52
Een huis kopen met een lekkage is een verborgen gebrek ja. Lijkt me eenvoudig aan te tonen dat de verkoper dit wist.
Als je een rechtsbijstandverzekering hebt dan zou ik die inschakelen.

En ik zou sowieso even de opstalverzekering contacteren. Je zult het huis toch meteen per aankoopdatum hebben verzekerd?
 

Silvermeis

  • #53
Allemaal gedaan en nee de opstalverzekering verwijst naar de verkoper.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #54
Ik blijf het toch vreemd vinden dat er een 75 mm leiding in de vloer zit wat naar cv hok loopt.
Je gaf aan dat: Je ziet dan 5 cm cement met daaronder ca 10 cm beton.
Dus die vloer is dan 15 cm dik.
Ik vermoed dat vorige bewoner flink aan het veranderen is geweest.
De 75 mm buis kan wel naar de meterkast lopen dan moet je hem daar zien.
Is dit een rijtjes huis hoe is het bij de buren situatie bekijken.
Eventueel kan je de 110 buis verder door trekken naar het dak voor ontspanning van je riolering.
En waar hang je de slang langdurig in en dat je dan merkt dat beton vochtig word?
 

Silvermeis

  • #55
die buis gaat echt niet naar beneden, de riooldienst is er met een camera doorheengegaan en heeft de buis ook gereinigd. Hij loopt echt door de gangnaar de badkamer.

Hij heeft een half zwembad door de wasmachine cv afvoer laten lopen en er kwam geen water naar beneden. Ik heb dat ook met de tuinslang gedaan en tevens bij het doucheputje en de twee afgesloten afvoeren. Na een dag wachten is dan de gehele betonvloer van 1,7 naar 2.0 gegaan uitschieter links van het doucheputje van 2.6 en bij de slaapkamerafvoer zelfs 5.5.

ik had eerder gereageerd op een topic uit 2011 waarin iemand dezelfde vraag had. Kan een vloer steeds weer opnieuw vochtig worden als je met de drogers stopt?
Moetje zoveel water niet beneden gaan zien, zelfs door de verlaagde plafonds?
of is het normaal dat water in een vloer blijft hangen. Of zou ik wel vochtvlekken in het plafond gaan zien als ik het verlaagde plafond weghaal?

of is het dat zo’n afvoer enkel poreus is, bestaat dat?

ik heb ook een sterke cncentratie St Marc in het doucheputje gegooid. Als test. Na een week begon je dat uit de vloer te ruiken. Waardoor ik denk dat er water uit de afvoer in de betonvloer terecht komt. Ook omdat ik dat meet met mijn overigens simpele vochtmeter met 2 ijzeren staafjes dus niet zo’n hele professionele met een bol.


Mijn vraag: hoeveel water moet ik er doorheen gooien om ook onder de verlaagde plafonds iets te zien? Of gaat dat nooit gebeuren en moet ik ze weghalen? Ik moet weten waar het lek zit voor ik iemand kan gaan zoeken voor een nieuwe badkamer.

De vorige eigenaar heeft niet voor niets de wastafelleiding uit gebruik genomen, er moet ergens iets zijn.

Ik denk dat ik moet wachten tot de kleurstof er is, heb ik besteld en het verlaagde plafond onder de badkamer gaan afbreken.

Tenzij iemand ervaring heeft met jarenlang doorweekte plafonds en mij kan vertellen dat dit erg kan fluctueren met meten en dat het misschien toeval is dat ik soms ineens sterk hogere waardes meet.

Zou iemand nog eensnaar de door mij geplaatste foto van de lekdetectie willen kijken? De linkerblauwe vlek was een lek in een bochtje maar wat zou die rechter blauwe vlek op de foto kunnen zijn?
De waterleidingen zijn afgeperst die zijn het niet. Het is afvoer of misschien cv die loopt daar ook, maar in een mantel, en ik meet geen vocht bij die leiding maar eerder er achter, achter de afgesloten afvoer tussen slaap en badkamer in.

zou het y stuk tussen die twee afvoeren toch lek zijn en dat de camerainspectie dat niet heeft kunnen waarnemen? Hij zei wel dat het moeilijk was in bochtjes alles te zien en er zit natuurlijk ook vuil in de afvoeren.

kan je dit openhakken of beschadig ik dan de constructie van de vloer?

is relinen hier een optie dat ze met spray een nieuwe binnenlaag aanbrengen in de leidingen?

Het blijft gissen. Er is er maar eentje die het weet en die gaat het mij niet vertellen omdat ik een advocaat op hem af gestuurd heb.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #56
Lekkages zijn altijd lastig. Ik zou verwachten als je zoveel water hebt dat je het dan in het plafond ook moet gaan zien nadat je het verlaagde plafond hebt verwijderd. De kleurstof helpt hier extra bij.

Als er iets lekt in de afvoer dan is het vaak of kitwerk bij een putje ofzo of het is een hulpstuk, bochtje, sifon, e.d. dat lekt. Die moet je zien te vinden en dan open hakken en vervangen.

Relinen zou ik niet aan beginnen. Is volgens mij aardig duur en in mijn ogen lapwerk. Bovendien als je eenmaal weet waar het lekt dan is het open maken en herstellen ook in een ochtendje klaar.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #57
De cv leidingen zullen het niet zijn, anders viel de druk van de cv weg en deed het warme water en de verwarming het niet meer.
Dus er zal ergens een breuk in de afvoer zitten of rubber dar tijdens het aanleggen kapot gedrukt is, of ingeval van gelaste PP en slechte las.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #58
En kan niet verzadigd zijn en leidingen niet poreus dus dat kan je uitsluiten.
Net wat je zei hij heeft ze afgedopt en dat was om een reden en als het daar steeds vochtig word maar niet erg nat zou ik toch gaan denken ga dat punt open maken in de vloer zodat leiding bloot ligt misschien is het dan te zien.

Verder is het voor ons ook gissen.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #59
Toch benieuwd of je nog met kleurstof aan de slag bent geweest?
 

Silvermeis

  • #60
Nee, hij is wel al In huis. ik denk er trouwens over om alle afvoeren opnieuw aan te leggen in een dan wat hogere cement vloer. Het lijkt er nu namelijk op dat zowel de aaansluitingvan het doucheputje en de aansluiting van de twee wastafels lekkage ge eft. Ik laat jullie weten hoe dit afloopt hoor!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu