Vloerverwarming thermostaatkraan tussen cv

Jackdelugt

  • #1
Hallo allemaal,in mijn badkamer hebben we vloerverwarming aangebracht d.m.v unicor slang. Deze hebben we direct op de c.v aangesloten.

Mijn vraag is?
Moet er een thermostaatkraan tussen of kan het zo ook. De vloer is ongeveer 6 cms dik. (dit is vanaf de slang). Er komt nog een tegelvloer overheen +/_ 2 cm dik. Het is een stukje van 2 vierkante meter.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Er moet een RTL ventiel tussen anders word je vloer veel te heet.
 

Jackdelugt

  • #3
Oke , moet deze dan op de afvoerleiding geplaatst worden.En wat heeft dit ventiel voor een functie.Sluit deze vanzelf als de temperatuur te hoog word in de leiding.Ik heb een tijdje proef gedraaid maar de vloer word niet heet ik kan er gewoon met blote voeten op staan.
 

Jackdelugt

  • #5
Bedankt heb het heele verhaal gelezen. Maar kan hier geen oplossing in vinden voor mijn vraag. De vv is helemaal apart (eigen aan en afvoer niet gekoppeld aan een radiator). Draait mee met de huiskamer termostaat. Hoe hoog mag de warmwatertemperatuur zijn en waar kan ik deze waardes vinden in gebruiksaanwijzing. Wel denk ik dat ik er een rtl ventiel tussen plaats. Maar waar.
 

Jackdelugt

  • #6
Foto van de leidingen
 

Jackdelugt

  • #7
Foto van leiding tweede poging

 

Chathanky

  • #8
Hoeveel meter unipipe zit er in de vloer als ik zo vrij mag zijn?

8 cm totale dekking is mijn inziens niet zo verstandig.
 

Jackdelugt

  • #9
Er zit ongeveer 10 meter slang in de vloer verwerkt.Dit in een stukje van ongeveer 150x180 cms.
 

Chathanky

  • #10
8 cm dekking is eerder te veel, direct boven de isolatiemat is 5,5 cm en isolatie onder de constructievloer 3,5 cm.
Nadeel is je opwarmtijd en het verlies naar de onderliggende ruimte die ontstaat.
Maar goed daat doe je nu niks meer aan het kost in iedergeval wat meer energie.

Die 10 meter lengte is wel ok (wel kort, dit had met 1 groep gekunt) zorg wel dat in elke groep dezelfde hoeveelheid water stroomt. Een rtl ventiel zal op de hoofdleiding het gemiddelde temperatuur aanhouden, als je 1 groep te kort doet zal die slecht opwarmen (achter blijven).

Houd er ook rekening mee dat in het eerste deel water de vloer in gaat gelijk aan je keteltemperatuur. Dit is iets waar je niets aan kunt veranderen. Enkel je cv temperatuur verlagen is de oplossing maar dit kan je warmteafgifte van je radiatoren belemmeren.
Originele vloerverdelers hebben een mengregeling die dit voorkomt waardoor er nooit water boven de 50 graden de vloer instroomt en bij een defect 55 graden.
 

Jackdelugt

  • #11
Beste chathanky,bedankt voor je reactie .Maar de vv is maar een slang de foto die je ziet is tevens de aan en afvoer van de radiator.Deze aanvoer loopt trouwens ook door de vloer.Wel onder het bad.Er is dus een lus voor de vloerverwarming en een lus voor de radiator.Heb het nog ff nagevraagd de vloer word inclusief de tegels 6,5 cm boven de slang.Scheelt toch weer 1,5 cm.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu