Pinnetje thermostaatkraan vloerverwarming: hoeveel beweging?

Superkees

  • #1
De pomp van mijn vloerverwarming wil niet draaien. De reden daarvan is dat de temperatuur van het water 60 graden is, en dan stopt de pomp (beveiliging). So far so good, maar niet de bedoeling. Ik heb de thermostaatknop eraf gehaald, en in het pinnetje zit beweging. Maar niet meer dan een mm of 2. Hoeveel zou dat moeten zijn? Het pinnetje er helemaal indrukken, is er niet bij.

En als het te weinig is, hoe gangbaar maken?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
Waarschijnlijk is je thermostaatknop defect en niet je kraan. meestal blijven de kranen in dichte stand plakken en moet je ze ganbaar maken. test de thermostaatknop ff ( ff voelen of het element heen en weer beweegt als je temperatuur verstelt en als het temperatuur oploopt) indien thermostaatknop goed is ,dan is je kraan defect en sluit deze niet meer goed af , mogelijk door vervuiling tussen de klep.
 

Superkees

  • #3
Met een waterpomptang kan ik het pennetje wel indrukken. Maar het binnenwerk van de thermostaat beweegt ook netjes, met het verdraaien van de knop.

Na wat wd40 lijkt inmiddels wel beter te gaan. Nogmaals maar een beetje wd40 er op gespoten, en nu hopen dat die af gaat koelen, zodat de pomp weer kan gaan draaien.

En anders morgenochtend maar even kijken, als de boel is afgekoeld (vloerverwarming staat vannacht uit).
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #4
Het helpt meestal om een paar flinke tikken met een kleine hamertje of handvat van een schroefdraaier op het pinntje te geven :P
 

Superkees

  • #5
Hij doet het weer. :D

Grappig om te zien dat de temperatuur oploopt van 20 graden naar 40 graden, in een paar seconden, en dan stopt, omdat de thermostaat ingrijpt.

Bedankt voor de hulp. Deze mag op slot.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu