Thermostaatkraan verdeler vloerverwarming

knoem

  • #1
Beste allemaal,

Kan iemand mij vertellen of je de kraan voor de verdeler van de vloerverwarming kunt vervangen voor een exemplaar welke je ook op een radiator kunt monteren. Uiteraard begrijp ik dat deze ook de juiste diameter moet hebben voor de thermostaat knop met de externe voeder.

Ik had heel veel last van gefluit als de temperatuur bijna was bereikt en dat de knop dus de pen induwd. Maar nu heb ik deze kraan vervangen voor een ander exemplaar welke ik nog had liggen en is het gefluit opgelost.

Deze zat er gemonteerd maar dat is een twee weg klep

Screenshot_20220127-230451_Chrome.jpg
 
Laatst bewerkt:

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
knoem schreef:
de kraan voor de verdeler van de vloerverwarming kunt vervangen voor een exemplaar welke je ook op een radiator kunt monteren.
NEE !!!!
Die thermostaatkraan zit er niet voor niets. Hiermee bepaal je de temperatuur van het water wat door de vloer circuleert. Wanneer je deze weg zou halen, komt er water van hoge temperatuur in je vloer (en zal waarschijnlijk, als je een goede verdeler hebt!) de maximaal thermostaat de pomp uitschakelen.

Die thermostaat in de aanvoer van de verdeler vervangen door een radiator thermostaat kan ook niet, want de oorspronkelijke thermostaat meet (via een dunne verbinding) de temperatuur van het water wat de vloer in gaat en opent of sluit daarop de aanvoerleiding
 

knoem

  • #3
Mogelijk heb ik het niet goed geformuleerd, het gaat om een kraan welke ook thermostatisch is. De knop die op de kraan zat bij de verdeler zat heb ik ook weer hier op gemonteerd

Screenshot_20220128-074236_Gallery.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu