Thermostaatkraan op aan- en afvoer vloerverwarming?

Bultenbakker

  • #1
Beste allemaal,

Hier mijn eerste bericht op Klusidee. Mijn naam is Yannick en er is recentelijk bij ons in huis een vloerverwarming aangelegd op de gehele benedenverdieping. Op dit moment gebruiken wij de vloerverwarming nog niet, maar ben ik mij al wel vast een beetje aan het verdiepen in hoe ik dit het beste kan gaan doen wanneer de nieuwe ketel is aangesloten en de aanvoer en afvoerbuizen naar de verdeler lopen.

Ik begrijp dat de aanvoertemperatuur niet te hoog mag zijn voor de vloerverwarming, maar als ik naar mijn verdeler kijk kan ik dit nergens echt instellen. Er zit wel een thermostaatkraan op de retourleiding. Nu is mijn vraag: moet er ook een thermostaatkraan op de aanvoerleiding komen zodat ik deze kan regelen? Of moet ik dit dan in de ketel zelf regelen?

En nog een tweede vraag is: als alles is aangesloten en het werkt, hoe kan ik het best te werk gaan met de flowmeters (rode knoppen geloof ik?) en de blauwe ventielen (geen idee wat de naam hiervan is). Dit zodat ik kleinere groepen (badkamer, hal) wat minder warm kan laten worden dan grotere groepen als bijv. de woonkamer.

Alvast heel erg bedankt!

Groet, Yannick

PXL_20230512_090626569.jpg
 

Auto-Geen

  • #2
Om tegenstrijdige adviezen te voorkomen lijkt het me beter dat je de vragen neerleg bij degene die alles aansluit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu