Thermostaatkraan / vloerverwarming

Boudewijn

  • #1
Ik heb een Intergas HR28 combi. Sinds kort uitgebreid met vloerverwarming in bijkeuken en keuken (knop / kraan voor keuken en een voor de bijkeuken - en daarnaast een grote thermostaatknop)

De unit zit op circa 4 meter van de ketel en er zijn geen terugslagkleppen (of zo iets) gemonteerd. Begreep ergens hier op het forum dat dat eigenlijk wel nodig was ... - maar goed - dat was niet de hoofdvraag ...

Vanwege de aanleg van plavuizen heb ik de vloerverwarming uitgezet (stekker er uit en kranen voor keuken en bijkeuken gesloten) - bij het terugdraaien van de thermostaatknop draaide de knop door en schoot hij van de 24 graden naar de 70 door .... Ik krijg hem niet terug gedraaid.
Dus een hele klungelige vraag: hoe krijg ik hem terug ? Ben bang bij te veel kracht dat er iets kapot gaat ....
 

Ron CV

  • #2
Ik zou eens proberen om de knop van de vloerverwarmingsunit los te draaien en het dan proberen.
Mijn vraag over de ketel ivm vloerverwarming, ze hebben geen kleppen gebruikt maar hebben ze dan de pompen wel met elkaar verbonden????
Het is namelijk zo dat als de ketel stopt met verwarmen de vloerverwarming anders alle warmte uit de ketel trekt waardoor de ketel voortdurend aan zal gaan slaan met hoge binnentemperaturen tot gevolg.
 

Herg

  • #3
Zonder kleppen moeten de pompen haast wel met elkaar verbonden zijn (samen aan / samen uit), anders wordt je tapwater nl niet heet.
de vloerverwarming zuigt warmte uit de wisselaar.

Herg
 

Boudewijn

  • #4
Water (douche) wordt ook erg langzaam warm - dus dat zou kunnen kloppen. Zou waterdruk daardoor ook minder kunnen zijn? (thermostaatkraan)

Laat de installateur er wel voor terugkomen - die had dat van die kleppen moeten weten lijkt me - ben blij dat dit forum er is ...

Het losdraaien van de thermostaatkraan: ik zie geen schroef ... of is het gewoon linksom en dan kracht zetten? Kraan zit op lastige plek - dus weinig zicht of er schroefjes / moertjes zijn ...
 

Ron CV

  • #5
Meeste nieuwe therm radkranenzitten niet meer met een schroef maar hebben een gekartelde ring net achter de knop zitten die je (dacht ik) een stukje linksom kan draaien en dan kan de knop eraf.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu