Vloerverwarming in combinatie met electrische CV

awkoevoe

  • #1
Ik heb sinds twee weken een lucht-lucht warmtepomp installatie met warmtepomp boiler.
De gaskraan is nu dicht en alles draait super maar mis de vloerverwarming, we zijn dat nu eenmaal gewend denk ik. Ik heb op de plaats van de cv ketel nu een electrische cv gehangen en die krijgt de vloer goed op temperatuur door de watertemperatuur op de cv in te stellen op 40 graden maar hij meet de temperatuur boven aan de cv. Ik zou hem liever laten schakelen op de watertemperatuur van de vloerverwarming unit. Ik heb door het hele huis een Tado systeem, kan ik daar misschien iets mee voor de aansturing?
Er zit een buisthermostaat op de vloerverwarming maar die schakelt op 230v en daar kan ik niets mee.

Ik hoor graag van jullie hoe ik dit het beste kan oplossen.

A. Koevoets.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Kan de vloerverwarming niet op de warmtepomp?

Een elektrische cv verbruikt enorm veel elektriciteit, je bent dief van je portemonnee als je die gaat gebruiken.
 

awkoevoe

  • #3
Bij navraag bleek het een heel gedoe met buffers en dergelijke dat het schijnbaar niet haalbaar was. Ik heb hem nu draaien op 19 graden en op 1 fase. Gisteren was het verbruik 14kw inclusief koken op inductie en warm water op de warmtepomp boiler. Dus valt me nog mee. Nadeel alleen is dat hij de temperatuur meet op de ketel binnenin en continue aan en uit slaat. Als ik hem op de uitgang van de vloerverwarming kan laten schakelen wordt die zuiniger volgens mij als de pomp ook uit gaat. Maar waarmee kan ik hem laten schakelen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Dat ding heeft vast een thermostaataansluiting.
 

awkoevoe

  • #5
Ja dat klopt. Ik heb een Tado hangen die ik er op aan kan sluiten. Maar mijn initiële vraag was of ik zo'n thermostaatkraan op de verdeler kan plaatsen en wat die dan meet, ruimte? Want dan zal het niet goed werken denk ik.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu