Vloerverwarming en radiatoren op één thermostaat

Coen v

  • #1
Hallo
Ik ben in het bezit van een Vaillant VHR-C kombi-ketel met een Honeywell chronotherm klokthermostaat.
Als de kamertemperatuur 19 graden is en de termostaat ingesteld is op 18 graden dan springt hij overdag en s 'nachts toch regelmatig aan zonder dat op de termostaat het vlammetje brand. De ketel brand dus ook als wij dat niet willen,maar slaat na ongeveer 15 min ook weer uit. Tevens is er, bij het afslaan van de ketel, een hard geluid dat lijkt op een metalen stop die in een te kleine metalen buis wordt gedrukt met na afloop een terugtrekkend geluid, dit alles metaal op metaalachtig in een holle ruimte. We hebben een monteur op bezoek gehad, maar zoals altijd heeft de ketel dan nergens last van. De monteur van vaillant is ook geweest en heeft een printplaat verwisseld en de comforttemperatuur van de verwarming teruggebracht naar 50 graden. We hebben op de benedenverdieping overal vloerverwarming met een thermostaatkraan en op de bovenverdieping radiatoren. Op de badkamer staat de radiator altijd aan. we houden nu alles bij en wat blijkt het geluid is nu weg, maar de ketel heeft nog steeds kuren. Hij springt aan als de thermostaat verwarming vraagt,maar gaat van code 4 naar code 7 naar code 2 naar code 8 en
als je hem dan reset begint het spel van voor af aan .
Hij had vanmorgen ruim drie uur nodig om de kamerthemperatuur van 18 naar 19,5 graden te brengen. mijn vraag is wat kan dit zijn??
De ketel is pas 1,5 jaar oud.

groetjes Coen
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
U zegt al dat de installateur en zelfs de fabrikant langs is geweest.

Bovendien heeft u 2 jaar garantie en u toestel is 1.5 jaar.


Conclusie ivm garantie leg u probleem nog eens voor bij hun.
 

Klaas34

  • #3
Vloerverwarming en radiatoren op één thermostaat kan niet goed werken. Reden hiervoor is dat vloerverwarming een traag systeem is en radiatoren een snelsysteem. (zie eerdere topics)

Als de cv-ketel 15min achter elkaar gaat branden kan deze ook zijn warmte (vermogen) kwijt. Dus er wordt dan warmte in de woning gebracht. Wat wel mogelijk is dat de ketel brand voor warmwater en de driewegklep niet goed functioneerd. Kijk eens of bij gebruik van warmwater de cv-buizen ook warmwater (zie eerdere topics)

Je hebt het over vloerverwarming met radiatoren. Is er ook een by-pass geplaatst of staat er altijd een radiator open, zodat de cv-ketel altijd rond kan pompen?

Maar wat inderdaad, wat Utreg ook zegt. Je hebt garantie van 2 jaar. Laat de installateur hier nog eens naar kijken.
 

Ac-cv man

  • #4
Hallo

De ketel kan aangestuurd worden als aan-uit regeling of als modulerend geregeld. parameter d20in de software.
Bij modulerende thermostaat in de ketel aansluiten op a-b parameter d20 op 00

Ps Eerst de parameters veranderen dan de them. aansluiten!!!!
en d20 is te bereiken door het invoeren van 16 bij d10

Bij aan uit is het noodzakelijk dat een weerstand 220v 5Watt geplaatst word tussen klem 4en 5 en zit de kloktherm. op de 3 en 4 .
parameter d20 op 01

het ontbreken of niet juist instaleren van het bovengenoemde zijn de symtomen zoals u beschrijft aanwezig.

Weerstand zit vaak bijgevoegd in het toestel.

Een klokthermostaat en vloerverwarming vind ik ook twijfelachtig mits de nachtstand niet lager is dan 3 graden onder de dag temp.

Het idee is de vloer niet teveel af te laten koelen en de radiatoren extra te laten meehelpen als er een snelle temp verhoging is gewenst.


succes
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #5
Is het slim om service code's op een openbaar forum te posten?

omdat je er ook andere instellingen kan wijzigen met alle gevolgen van dien.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
Service code's staan heel vaak in de boekjes, bij Vaillant nu toevallig niet, maar een beetje googelaar vindt ze ook zo op internet.
En een beetje rond lezen links en rechts heb je ze toch al heel snel gevonden.
 

Ac-cv man

  • #7
Tja risico voor de gebruiker

maar ja toch proberen een probleem te tackelen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Een gebruiker is ook te verleiden dingen te doen waarvan hij totaal geen verstand heeft door codes etc. openbaar te maken.
Op dit forum zijn we daar terughoudend in.
 

Coen v

  • #9
Hartelijk dank voor al jullie reacties.
de monteurs zijn weer eens geweest en kunnen er maar niet uitkomen, volgens hun kan het zijn dat de pomp van de vloerverwarming het water ontregeld als de pomp van de verwarming uitvalt. ik heb hierover mijn twijfels. ik heb bij kennissen met vloerverwarming en radiatoren navraag gedaan en het advies gekregen eerst eens de thermostaat te vervangen door een andere. ik heb er nu sinds zaterdag morgen een oude honeywell klokthermostaat met draaischijf en geen poespas opgezet en de eerste resultaten zijn goed. het is nu een week testen op watertemperatuur 70 graden, verwarming 15.00 uur tot 22.00 uur op 20 graden en de rest op 18 graden en kijken wat het geheel verbruikt en wat de ketel doet. zijn de resultaten goed dan is de thermostaat kapot.

groetjes coen v.
 

Chathanky

  • #10
Ik denk dat de cv man aardig in de buurt komt.
Een niet hydraulisch neutrale vloerverdeler kan er voor zorgen dat het warme tapwater uit de ketel getrokken wordt.
De ketel zal dan aanslaan op tapvraag.

De thermostaat zou inderdaad ook een optie kunnen zijn, maar uit je eerste bericht is dat niet te halen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu