Vloerverwarming (tijdelijk) afsluiten ivm warmtepomp en radiatoren boven

Ronald84

  • #1
Ik hoop dat iemand mij van advies kan voorzien over het volgende. Ik heb beneden vloerverwarming en boven radiatoren, tevens heb ik beneden een airco met ingebouwde lucht/lucht warmtepomp. Met deze hoge gasprijzen wil ik alleen af en toe boven een radiator laten branden in een werkkamer en de begane grond verwarmen met de warmtepomp. Nu ben ik al een tijdje bezig om een installateur te vinden om een extra thermostaat te plaatsen zodat ik de radiatoren boven onafhankelijk van de vloerverwarming beneden kan bedienen (momenteel heb ik 1 centrale thermostaat in de woonkamer en ben ik dus verplicht om de gehele woning te verwarmen als ik boven een radiator warm wil laten worden). Helaas gaat dit op korte termijn niet lukken, en zoek ik dus een andere tussenoplossing.

Nu vraag ik mij af of het ook mogelijk is om de vloerverwarming beneden simpelweg af te sluiten (uiteraard zonder dat het schadelijk is voor het systeem) zodat deze geen warmte vraagt en dus alleen de radiatoren boven warm worden zodra ik de thermostaat beneden hoger zet. Hiermee zou ik een heleboel gas kunnen besparen. En zo ja hoe kan ik dit doen?
Indien nodig kan ik foto’s uploaden.
Alvast bedankt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
We wachten op beeld
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Je kunt gewoon de stekker van de vloerverwarming er uit trekken en de thermostaatkraan rechtsom dichtdraaien.
 

Ronald84

  • #4
Bij deze de foto’s. Je bedoelt de stekker van de vloerverwarmingpomp eruit trekken?


7BF3D382-CB0E-49D3-BF43-860FB4A17CB5.jpeg

Ik heb ook een pompschakelaar die de pomp eenmaal per etmaal even laat draaien (om vastlopen van de pomp te voorkomen), deze kan ik dan niet meer gebruiken?


F3427192-1148-4AB5-88DD-201C64088A50.jpeg


Ik kan de thermostaatknop van de vloerverwarming niet lager draaien dan 25 graden, het lijkt erop alsof ik de knop niet helemaal rechtsom dicht kan draaien. is dit gebruikelijk? Indien de knop op 25 graden blijft staan is de vloerverwarming nog
niet uitgeschakeld?
Alvast bedankt voor jullie reactie.
754534DE-37D0-4EA4-B660-D9176C27C37E.jpeg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Op de retour zit een afsluiter, zet die dicht dan krijt de vv geen warmte meer.
Pompschakelaar kan dan gewoon aan blijven om de ponp te beschermen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu