Vloerverwarming en radiatoren - boven ook warm - zoneregeling?

Sibren

  • #1
Hallo,

Als alles goed loopt gaan we een nieuw huis kopen en die willen we toekomstbestendig maken. Ik heb al e.e.a. opgezocht over mijn volgende vraag, maar kan geen duidelijk antwoord vinden (in ieder geval niet in een vorm die ik snap :roll:)

Wanneer wij het huis kopen willen we op de benedenverdieping (+/- 60m2) vloerverwarming laten leggen met plakPVC erop. Boven willen we de radiatoren behouden. We willen gaan verwarmen middels een hybride warmtepomp/CV opstelling, in de toekomst mogelijk all-electric.

Mijn vraag: hoe kan ik er zo simpel mogelijk voor zorgen dat de kamers boven (en dan met name de badkamer) ook nog goed te verwarmen zijn. Zo als ik het snap, zet je de temperatuur bij vloerverwarming op de thermostaat lager dan bij radiatoren. Kan ik op de een of andere manier beïnvloeden dat het boven dan ook goed warm wordt? Ook begrijp ik dat vloerverwarming in de nacht niet lager gezet moet worden, houdt dit in dat ik op de bovenverdieping dan alle radiatoren handmatig moet dichtdraaien voor de nacht?

Alvast bedankt!!
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Neem een zone regeling, dat is het beste.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
zorg dat de capaciteit van de radiatoren voldoende is om bij 40 graden aanvoertemperatuur de gewenste ruimte temperatuur te behalen bij -10 of minder als eventueel elektrisch bijverwarmen bij vorst geen probleem is.
waarschijnlijk zal het zo zijn dat de radiator ongeveer 2x zo groot zal moeten worden.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Badkamer radiator met tevens een elektrisch element, denk om een WCD RA te laten plaatsen dichtbij war het element zit.
In het hele jaar de gewenste temperatuur onafhankelijk of de WP werkt
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu