Vloerverwarming uitzetten, doorgaan met alleen radiatoren.

ba553410

  • #1
20201205_113923.jpg

Beste mensen,

Wij leven in een "nieuwbouw" huis uit/van 1996 en hebben vlak na de bouw vloerverwarming laten aanleggen... Deze heeft prima de temparatuur in de huiskamer geregeld. Alleen is het altijd te koud geweest/gebleven op de bovenverdieping. Daar deze huizen zonder vloerverwarming zijn opgeleverd, wil ik de vloerverwarming uitzetten. Niet verwijderen, niet afkoppelen, alleen de (warm-)water circulatie stoppen.

Zie bijgeleverde afbeelding: is het "gewoon" en kwestie van de witte knoppen dichtdraaien? En ik neem aan dat de rode pomp aan de rechter zijkant ook uitgezet moet worden?

Ik hoor het graag!

Met vriendelijke groet,

André
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je de pomp uitzet, hoef je natuurlijk niks meer dicht te draaien. Maar hoe denk je dat het uitschakelen van de vloerverwarming het boven warmer gaat maken? Die link snap ik niet.
 

ba553410

  • #3
Dank je voor je antwoord, Impie. Het huis is gebouwd met een verwarmingssysteem ZONDER vloerverwarming. Ik hoop (eigenlijk: ga er van uit) dat de verwarming van de bovenverdieping beter wordt. En ja, als de thermostaat beneden, geen warmte vraagt, zal het boven ook niet (verder) verwarmd worden.

Maar voor nu ga ik mijn aandacht eens ff op de pomp richten.
 

Auto-Geen

  • #4
Doordat er op de begane grond vloerverwarming is toegevoegd heb je daar meer capaciteit dan in de warmtetransmissie is berekend. Vloerverwarming is behaaglijker en zuiniger dan radiatoren en zou me dan niet richten op de vloerverwarming om het in balans te krijgen maar op de radiatoren. Misschien kunnen ze bij niet al te lage buitentemperatuur wel helemaal dicht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu