Vloerverwarming beneden, radiatoren boven en TADO

Marco_1968

  • #1
Beste klussers,

Sinds kort hebben wij op de gehele benedenverdieping vloerverwarming. In de rest van het huis hangen nog radiatoren. Als de thermostaat beneden in de huiskamer aanslaat staan de radiatoren in de rest van het huis te loeien. Voor de rest blijven ze koud, op zich een logisch verhaal met alleen een thermostaat in de huiskamer. Als ik de radiatoren boven dichtdraai omdat het anders veel te heet wordt, gebeurt het wel eens dat de CV in storing gaat omdat hij geen bypass heeft. (Dit is mij verteld door iemand die er verstand van heeft alleen ik begrijp het begrip 'bypass" in dit geval niet, kan iemand dit uitleggen??)

Nou is onze CV Combiketel dringend aan vervanging toe en omdat we in een huis wonen (opgeleverd rond 1960) wat volgens een warmtepompinstallateur nooit goed genoegd geïsoleerd zal kunnen worden willen we nu een nieuwe combiketel aanschaffen. Dat wordt waarschijnlijk een Intergas Xtreme 36 met een tweewegklep.

Ik wil daarbij gebruik gaan maken van een Tado draadloze thermostaat en de radiatoren gaan voorzien van Tado radiatorknoppen. Als ik het goed begrijp maakt de thermostaat dan draadloos verbinding met een bridge of sensor en kan ik de thermostaat hangen waar ik wil. (Klopt dit??)

Wat ik alleen niet helemaal doorzie is of het probleem van de radiatoren boven dan opgelost is...ik begrijp dat de tweewegklep bij de verdeler van de vloerverwarming dichtgaat zodra het beneden op temperatuur is zodat het systeem niet onnodig warmte van de CV ketel vraagt. Blijft het systeem echter wel warmte leveren aan de radiatoren zolang de ruimtes waar deze geïnstalleerd zijn nog niet op temperatuur zijn?

Voor de zekerheid een afbeelding van de verdeler van mijn vloerverwarming bijgevoegd.

Ik hoor graag of ik iets over het hoofd zie, de plank heb misgeslagen of waardevolle tips.

Dank alvast!

Groet, Marco.

WhatsApp Image 2023-01-03 at 15.24.28.jpeg
 
Laatst bewerkt:

Auto-Geen

  • #2
Je foto is toch niet recent zeker want de retour afsluiter staat nog dicht. Plaats ff een van de gehele verdeler.
 

Marco_1968

  • #3
Hallo Auto-Green, dank voor je reactie. Nee! De foto is inderdaad niet recent. Die is van de avond dat we de vloerverwarming voor het eerst mochten aanzetten maar toen niet warm werd. De oorzaak heb je al gezien. Ik plaats morgen even een nieuwe foto
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu