Vloerverwarming wordt niet warm, radiatoren wel. Aansluiting verdeler ?

Jeen.O

 • #1
Goedendag. Wij hebben in 2017 een Nefit cv ketel trendline 30w c5 gekregen. We hadden eerst 2 ketels en hebben die 2 weggedaan voor deze ene ketel. We hebben als hoofdverwarming (althans dat wilde wij)de vloerverwarming en hebben in de bijkeuken en slaapkamers radiatoren. Radiatoren worden wel warm maar de vloerverwarming wilt niet. Aanvoer buis wordt wel warm, maar bij de verdeler komt bij aanvoer wordt de buis wel warmer maar wilt naar de buizen vloerverwarming niet warm worden. De verdeler zit bij ons in het souterrain, ongeveer 15 meter van de cv ketel. Bij de verdeler zit een wilopomp. Het is een Pentec verdeler 7 groeps met Wilco pomp .Ik ben al 4 dagen bezig en we zitten hier nu op een huiskamertemperatuur van 14 graden onder dekens ons warm te houden.
Gevoelsmatig gaat het ergens denk ik bij de verdeler fout. We hebben thermostaat kraan al links gehad en pomp een keer omgedraaid. Je moet wel andersom denken want de verdeler zit op zijn kop omdat dit beneden in het souterrain zit en de vloerverwarming dus erboven. Of de aansluiting verdeler/ thermostkraan, voeler goed zitten weet ik nu niet meer na alles te hebben uitgeprobeerd. Ook hebben we het water van de slangen 1 voor 1 doorgespoten om eventuele luchtbelverhalen weg te krijgen.We hebben heating service al gebeld maar die zegt het is 20 jaar geleden, wij kunnen niets voor u doen of een ander zegt als wij het niet bij u geïnstalleerd hebben kunnen wij u niet helpen. Ik ben al3 dagen aan het googelen of iemand mij hierin kan helpen, maar wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Misschien is hier iemand die mij kan helpen.

1FD03851-6914-4774-8BD3-67C4095B3639.jpeg 2ECA7510-D3AC-4679-82C4-79E6161D8C00.jpeg 9A3E1036-E1F2-4C8B-9E0D-39A6EFF579B3.jpeg 2C993986-E893-4EDD-88C9-AB9A2A90EE17.jpeg
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #2
Wij komen niet helpen, daar zijn we niet voor maar als je vragen hebt over het systeem dan kan het wel.
 

Jeen.O

 • #3
Dat begrijp ik maar zou iemand kunnen aangeven of de componenten zoals pomp draairichting ,voeler thermostaat d goed zitten gemonteerd zo De regelthermostaat in de aanvoer werkt wanneer ik iets van warmte op de voeler hou dan zie ik wel dat de Klep gaat sluiten en bij afkoeling weer open stuurt toch gaatjes geen enkele warmte door de verdeler Ook de pomp draait wel schroef uitgedraaid en met schroevendraaier waaier gedraaid as draait ook retour klep meer of minder dicht draaien met inbussleutel helpt ook niet
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
 • #4
draai de radiatoren eens dicht en kijk dan is weer bij de vvw of deze nu wel opwarmt?
 

Jeen.O

 • #5
Als de radiatoren dicht zijn maakt geen verschil, dit hebben wij ook geprobeerd
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #6
En als je de rhermostaatknop eraf haalt loopt dan de temperatuurmetwr wel op?
Op de aanvoer meter staat 20 graden, lijkt mij dat daar al geen warmte in komt.
Hoe hoog is de aanvoertemperatuur?

Het ding is niet hydraulisch neutraal hoever staat de retourkraan open?

Pomp ook nagekeken?
Je kan de schroef voorop losdraaien en dan zien of de as wel draait.


We kunnen geen adeessen gaan uitwisselen maar we kunnen je mogelijk wel stap voor stap helpen.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #7
Is er na 2017 nog meer verandert?
Deed ie het vorige winters wel normaal?
Als ie het sinds na het plaatsen van de nieuwe ketel 4 a 5 jaar normaal gedaan heeft, dan hoef je geen dingen te gaan veranderen. Grote kans dat er dan gewoon iets defect is.
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #8
Ik blijf raar tegen de verdeler aankijken, de voeler zit in de retourbalk?
De pomp pompt van aanvoer naar retour en dan naar de aanvoerbalk.
Als dat zo is klopt er iets niet aan de set.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
 • #9
Waar gaat de lucht naar toe? bij mijn weten nog steeds naar boven. we hebben de ketels vervangen. Dus de installatie is leeg geweest.
Nu de slangen van de vloerverwarming lopen naar boven weg, dus grote kans dat de gehele slangen nu vol lucht zitten.
Je zult slang voor slang even door moeten spoelen of groep voor groep moeten laten draaien.
Al zeg ik je op voorhand dat de pomp de lucht er niet uit zal duwen dus zal spuien per groep je enige optie zijn.
 

Auto-Geen

 • #10
De balk waar de kranen op zitten is de aanvoer, de pomp richting moet hier naar toe zijn. De CV aansluiting op deze balk is de retour, dus de kraan zit verkeerd. Of de leiding goed zit is niet te zien. Voetventiel is retour CV, zit op de aanvoerbalk. Th.kraan is aanvoer CV, zit op de retourbalk.
 

BigBert

 • #11
Ik ben het met De Loodgieter eens. Als de vv-slangen naar boven lopen kunnen ze niet "normaal" ontlucht worden met de pomp en ontluchtingsnippel. Je moet dan eerst de vv-slangen met leidingwater en leidingdruk vullen. Maar het blijft een onhandige installatie.
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #12
En wat schrijft de vraagsteller in post 1:
Ook hebben we het water van de slangen 1 voor 1 doorgespoten om eventuele luchtbelverhalen weg te krijgen.

Dat zou het dus niet mogen zijn.
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #13
Zou mij ook niet verbazen dat de pomp niet veel meer doet.
 

Jeen.O

 • #14
Hallo cv techneuten bedankt voor jullie meedenken hierbij nog even update van situatie nu en voor jullie duidelijkheid het volgende de verdeler heeft twee balken een in L form (bovenste) deze heeft afsluiters welke met inbussleutel dienen te worden geregeld en de andere balk waar de witte draaiknoppen op zitten is recht en geplaatst onder de L vormingen balk tussen deze twee zit dan de pomp de voeler zit rechts in de rechte balk Dit zal gedaan zijn omdat de verdeler dicht tegen de muur zit en men bij installatie te lui geweest is om eerst de voeler te plaatsen en dan verdeler op de wand te schroeven Maar dit lijkt mij niet echt het probleem toch ? De balk met de witte draai knoppen dit moet volgens mij de retourbalk zijn want op deze kranen staat een flow pijl van boven naar beneden dus van de kunstof slangen naar balk het retour water komt dan in korte rechte verdeler balk de flow stroom pijl op het pomphuis wijst van rechts naar links (naar L- balk)
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #15
Maar die voeler moet het water meten dat de vloer ingaat, niet wat de vloer uitkomt, deze begrenst het water op een veilige remperatuur voor vloer en bewoners.
2022-12-1018.18.221090590533584661018.jpg
 
Laatst bewerkt:

Auto-Geen

 • #16
Voeler zit goed, Th. kraan en voetventiel moeten anders om. Verdeler is hydraulisch actief. Nu zit de retour aan de zuigkant van de pomp en de aanvoer aan de pers zijde.
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #17
@Autogeen, in mijn schets of bij TS.?
 

Auto-Geen

 • #18
@The headhunter In je schets zit aanvoer en retour volgens mij verkeerd om.

Bij een hydraulisch actieve verdeler “zuigt” de pomp het warme water als het ware aan, waardoor het warme water het systeem instuwt. Hydraulisch actieve verdelers worden door ons aangeraden indien de cv-ketel meer dan 6 meter vanaf de verdeler gelegen is.
 
 • Like
Waarderingen: The headhunter

The headhunter

Specialist Elektra
 • #19
Gecorrigeerd schema, nu gaan alle waterstromem dezelfde kant op en werken ze elkaar niet meer tegen.
2022-12-1113.22.46534346269750159481.jpg
 

Jeen.O

 • #20
Bij deze tekening gaan de water stroming volgens mij net verkeerd om Ik kom op die gedachte omdat de regel afsluiters uitgevoerd met de witte draaiknoppen op hun huis een pijl hebben welke wijst van boven naar beneden dus van slang naar verdeler hierbij nog even foto van dichtbij

FB8E340D-9AC9-4E40-9706-5A9BC92609F3.jpeg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu