Eén van de radiatoren blijft koud icm vloerverwarming

martsdm

  • #1
Dag klussers,
sinds een aantal weken zijn wij verhuisd naar een nieuwe woning. We zitten op stadsverwarming met vloerverwarming icm een 6-tal radiatoren. De vloerverwarming doet het prima, en ook de radiatoren boven worden snel warm. Enkel de radiator beneden die in mijn kantoorruimte staat, grenzend aan de woonkamer, wordt niet warm. De leidingen naar deze radiator toe worden ook niet warm. De vorige bewoners hadden deze ruimte altijd leeg staan en hebben nooit deze radiator gebruikt, dus die is al jaren niet meer aangeraakt denk ik. Vandaar dat wij er nu pas achter komen dat die het niet doet.

Ik heb alle radiatoren al eens ontlucht en heb ook geprobeerd om wat aan de knoppen in het vloerverwarmingssysteem te draaien (bijvoorbeeld op hogere temperatuur of voetventiel aandraaiien) maar niks werkt nog. Ook paar tikken op radiatorkraan tegen een mogelijke bel biedt geen soelaas. Leidingen en radiator blijft koud.

Bijgevoegd de fotos van de installatie en radiator. Bij de installatie heb ik wel aan wat knoppen al gedraaid maar niet te veel en ook niet heel doordacht; ik ben zeker niet technisch en dit soort systemen zijn voor mij echt hogere wiskunde. Ik ben niet thuis in de verwarmingsleer technologie dus hoop dat iemand het begrijpelijk kan uitleggen wat ik kan doen!

Vriendelijke groet,

Mart

WhatsApp Image 2022-09-20 at 12.10.36.jpeg WhatsApp Image 2022-09-20 at 12.10.35 (1).jpeg WhatsApp Image 2022-09-20 at 12.10.35.jpeg
 

ADDave

  • #2
Staat het voetventiel wel open?
Dat is het kraantje met die hoek erin op de onderste leiding van de radiator.
Ronde dopje eraf draaien en dan kan je hem open/dicht draaien met een inbussleutel.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
De bovenste thermostaatkraan er af halen met een inbussleuteltje.
(schroef losdraaien en de knop er afhalen)
Dan met een hamer een tik geven op de kraan tot het pinnetje los schiet.
Mocht het niet lukken dan een paar keer herhalen of iets harder tikken.
Dit soort kranen van Danfoss is berucht, altijd hetzelfde probleem.
 

martsdm

  • #4
@ADDave Dank voor je reactie! ik heb het kraantje met een inbussleutel opengedraaid tot er wat vuil water uit kwam, en toen weer iets dichter gedraaid tot op het punt dat er geen water meer uit komt. Hij zat wel behoorlijk vast in het begin.

Helaas nog steeds een koude radiator en leidingen naar de radiator toe..
 

martsdm

  • #5
@Ronny Dank! ik heb inmiddels het inbusshroefje eruit gekregen en ben met een waterpomptang de zwarte ring los aan het draaien zodat de knop eraf kan, maar ik ben al een hele tijd aan het draaien en ik krijg geen beweging in de knop zelf. Ga nog even verder nu!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu