Vloerverwarming en gasverbruik

Mnbakker

 • #1
Sinds 2016 hebben wij vloerverwarming op de begane grond als hoofdverwarming. Deze is waterzijdig ingeregeld met een buitenvoeler. Op alle radiatoren op de 1e en 2e verdieping hebben we thermostaat kranen laten installeren. Hierdoor is iedere kamer afzonderlijk regelbaar qua temperatuur. Helaas hebben we sindsdien een vrij hoog (1.500 m3 per jaar) gasverbruik. We krijgen het verbruik maar niet lager, ondanks normaal douche gebruik en temperatuur beneden. Wij hebben een CV ketel van Remeha uit 2014. Ons huis is een tussenwoning met 145m2 woonruimte. We hebben HR++ glas en vloerisolatie (2,7 norm uit 1980).

Wij zijn op zoek naar een deskundige op het gebied van vloerverwarming en gasverbruik die ons op weg kan helpen met advies.

Alvast bedankt,
Met vriendelijke groeten,
Marcel Bakker
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bert pit

  • #2
  Voer je meterstanden eens in bij mindergas.nl Dan kun je een vergelijk maken met andere gebruikers van soortgelijke woningen. Ook kun je zien wat eventuele maatregelen voor effect hebben.

  Warmte gaat niet verloren, behalve door gebrek aan isolatie of door de rookgasafvoer. Isoleren is een no brainer, dat zal de hoogste prioriteit moeten hebben. Maar denk dan ook aan goede ventilatie. Isoleren is bij een woning met VV prioriteit nummer één. Woningen met een traditionele VV hebben een iets hoger gas verbruik dan woningen met radiatoren, maar het is dag en nacht wat comfortabeler.
   

  Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #3
  Die buitenvoeler er af laten halen! De CV-ketel staat nu regelmatig te verwarmen, terwijl er geen warmtevraag is.
  Ik vergelijk het met een auto die je om 12.00 uur wilt gaan gebruiken en om 9.00 uur al aanzet om lekker warm te draaien. Ik krijg nu waarschijnlijk wel weer veel van die weersafhankelijke-regelingfans op me af, maar dat gaat echt werken: je verwarmt alleen als het nodig is.
  Bij de vloerverwarming hoef je het in de regel niet te zoeken (tenzij deze foutief is gelegd en het veel tijd kost om de vloer op te warmen of op temperatuur te houden)
   

  Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #4
  TS schrijft dat er boven met thermostaat kranen wordt verwarmd en dat sinds dien het gasverbruik omhoog is gegaan.
  Dat kan dan wel kloppen maar zonder WA regeling (@ Degooier) wordt het dan boven niet meer warm op de nu uitgevoerde manier.
  Er zullen dan extra kosten gemaakt moeten worden om dat ook weer aan te passen?
  En hoe lang duurt het dan voordat die kosten weer zijn terug verdiend door de mogelijke gas besparing?

  Comfort kost extra gas, maar 1500 m3 per jaar vind ik nu niet om om zenuwachtig van te worden.

  Vr Gr
   

  Ceeshobby

  • #5
  Nu is 1500m3 is niet extreem hoog voor een jaren tachtig woning.
  Hangt er nog een thermostaat in de woonkamer.
  Comfort kost nu eenmaal geld.
  Worden de radiatoren boven wel gebruikt?
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #6
  1500m3/jaar, wil je ruilen?
   

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #7
  Ik sluit me bij de gooijer aan WA regeling er af heeft geen toegevoegde waarde bij vloerverwarming als hoofd verwarming. Houd alleen je temperatuur maar laag via de stooklijn en je wilt bij vloerverwarming een constante temperatuur hebben.
  Kun je beter je cv water temp begrenzen op 55-60 graden als de juiste verdeler is gemonteerd.

  Weet niet wat voor thermostaat je hebt hangen is het een simpele aan uit plaats er eentje bij voor de boven verdieping. Op google ff op rf thermostaat knoppen.

  Hier 200m2 mtr vloeroppervlakte met overal vloerverwarming en een Aquanta met 100 ltr boiler en ik zit op 1750m3 gas per jaar dus valt dat van jou nog reuze mee, ps en hier douchen de dames iedere dag n takke eind.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu