Vloerverwarming doet het alleen 's avonds

m.huis

  • #21
beste adviseurs, ik ben al een heel eind. Maar zoals ik beschreef: het wordt warm hier (de kinderen zitten in hun hemd op de bank), de ketel slaat af en dan wordt de vloer koud-steenkoud. Tot de ketel aanslaat en de opwarming begint. Dus bij het opstaan is de vloer steenkoud en de kamer en keuken ook. Het duurt uren voor het weer warmer wordt (alle radiatoren in huis uit, omdat die wel en snel warm worden. vroeger was dit nooit een probleem: dan was het s'morgens bij het opstaan behaaglijk. De vraag die ik jullie wil stellen is: hoe krijg en houd ik het hier 21 graden?
 

m.huis

  • #22
Krijg nu pas de reacties binnen: de radiatoren zijn de bijverwarming en de kamer en de keuken zijn ongeveer 52 vierkante meter.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #23
volgens mij haalt u echt 2 dingen door elkaar nl. vloertemperatuur en ruimte temperatuur, is de ruimte temperatuur bereikt dan hoef je niet meer te verwarmen.
Als de vloer geen warm water krijgt voelt deze koud aan(klopt) maar als de vloer warm zou zijn zou de ruimte temperatuur blijven oplopen.
Ik heb hier hetzelfde 'probleem' ruimte is prima op temperatuur maar de vloer hoeft daarvoor maar heel kort aan en voelt dan koud aan.

Een gedeeltelijke oplossing is de temperatuur van het water dat door de vloer gaat verlagen. zo duurt het langer voordat de ruimte op temperatuur is en blijft de vloer warm aanvoelen.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #24
Waar ik eerst mee zou gaan beginnen is ontluchtingen plaatsen op het hoogste punt.
In je huidige situatie verzameld zich hier lucht boven de rode streep.

vloerverdeler.jpg


Waar lucht geen water en dus geen warmte transport, als je installatie dan toch leeg is gelijk ff het pomphuis draaien dat de stekker naar beneden staat maar dat had je installateur zoiezo al moeten doen bij het vervangen van de pomp. dan zie je ook dat de pomp het aantal m3/h of het aantal watt aangeeft waar ie op draait. Staan alle voetventielen open, deze worden meestal dichtgedraaid bij het vervangen van de pomp.
 

m.huis

  • #25
beste loodgieter, headhunter en andere adviseurs,
Is dit de ontluchten? Zie foto.
ik heb op jullie advies de temperatuur teruggebracht naar 55 graden (vanaf 70 graden) zodat de voer langzamer en minder heet opwarmt. En ook de radiatoren in de badkamer en gang niet gloeiend heet worden.
Ik heb wel gevraagd aan de installateur of het wel goed was om alles op de kop te monteren, maar dat maakte niets uit zei hij.
Omdat de pomp de hele dag geluid maakt (staat op stand lll, 19 op het klokje zie vorig foto) maak ik me toch wel zorgen of dat wel goed is. Of is de pomp toch niet sterk/zwaar genoeg.

ontluchter.jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #26
Op de foto is een afsluiter, je.moet niet de aanvoertemperatuur verlagen, dat heeft weinig nut, de set mengt NL zelf naar zijn werkpunt terug.
Je moet de thermostaatkraan op de set lager zetten, de vloer word dan minder warm en daardoor blijft deze langer verwarmt worden om de ruimte temperatuur te kunnen halen.
Het is niet zuinig maar lost je probleem wel op.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #27
Kijk dit is nou weer een standaard antwoord van iemand die NIET met zijn vak bezig is het maakt niet uit hoe de aansluiting zit. Voor de werking niet nee maar ff lezen en hij had het geweten.
Zo hoort een pomp gemonteerd te zijn
Pagina 8 en 9 lezen is best moeilijk voor sommige mensen hoor en zeker een handleiding.

en bij de groene pijlen de ontluchtingen plaatsen.

vloerverdeler ontluchters plaatsen.jpg
 

m.huis

  • #28
Beste Loodgieter, allereerst hartelijk bedankt dat u mij nog steeds helpt.
Ik dacht dat de pomp zichzelf ontlucht.
Ik moet er denk ik toch nog iemand bij halen, die uw aanbevelingen uitvoert.
Ik kom niet verder: het is nu aardig op de rit gekomen met uw aanwijzingen. Soms is het nog wat koud en dan draai ik even de radiatoren open. En doe ze daarna weer dicht. Ik ben al heel blij dat we de feestdagen niet in de kou zaten, ook al was het hier soms erg warm.
Ik denk er over om op de radiatoren een thermostaatkraan te zetten. Want als ik de thermostaat wat hoger zet voor de vloerverwarming, dan worden de radiatoren in de gang en in de badkamer gloeiend heet.
Nu moet ik dus op zoek naar een goede installateur. ik heb de instructies doorgelezen die u opstuurde, maar dat is te moeilijk voor mij.
Helaas mogen jullie geen namen noemen van installateurs in Hengelo, maar ik begrijp dat wel.

Zelf heb ik erg veel verstand van alles wat met textiel te maken heeft, dus heeft u ook een vraag in die richting dan help ik u graag!
Nogmaals bedankt voor alle moeite. Ik wens u een 'warm' en goed 2022 toe!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu