Help mijn vloerverwarming doet het niet meer. 1 Kamer wordt niet warm.

Dujardin

  • #1
Ik ben nieuw hier, maar ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. In mijn woning heb ik op iedere etage een WTH vloerverwarming verdeler. Iedere kamer in huis heeft een eigen thermostaat. Het huis heeft enkel vloerverwarming. Er zijn geen radiatoren aanwezig.

Op dit moment wordt de vloer van 1 kamer niet (meer) warm. De andere ruimtes op dezelfde verdieping worden wel warm. Zoals gezegd zitten deze ruimtes op dezelfde verdeler aangesloten. Ook de servomotors/thermomotors en losse thermostaten werken. Deze zijn getest. Ook een andere thermomotor bracht geen solaas. Verder zat het pinnetje ook niet vast. Deze is, zodra je de thermomotor eraf haalt, in te drukken. Ook de thermomotor/servomotor loshalen, zodat het pinnetje vrij kwam, hielp niet. De verdeler wordt warm. Ook de blauwe slang in de vloer voelt 'warm' aan. De vloer warmt echter niet op. Ook na 24 uur non stop verwarming. De aanvoertemperatuur vanuit de CV is 45 graden. Er is geen drukverlies. De kamer die niet warm wordt zit op zeer korte afstand van de verdeler. Er hoeft dus geen enorme afstand overbrugt te worden.

De retour wordt niet warm als enkel de desbetreffende ruimte aan staat en de overige ruimtes uit staan (zowel de retour op de verdeler als de aangesloten blauwe slang). De retour van de verdeler wordt wel warm als de andere kamers ook om warmte vragen (aanvoer +-45/ retour +-32). De blauwe slang bij de aanvoer behorende bij de desbetreffende kamer wordt wel warm. Niet extreem warm overigens. Je voelt wel temperatuurverschil met de slangen waar geen water doorheen loopt. Hij voelt meer lauw dan warm. De blauwe slang naar de retour blijft koud als ik enkel de desbetreffende kamer open heb staan. Overigens duurt het in het hele huis, ongeacht de verdieping, best lang voor de retouren überhaupt warm worden, maar dat is geloof ik normaal (toch? Dit duurt vaak meer dan 8 tot 10 uur). De pomp voor de verdeler zit in de CV. De verdelers hebben dus geen eigen pomp. Via de verdelers is de flow niet te bepalen. Op de meter staat verder dat op de verdeler 2.2/2.3 bar zit.

De vloerverwarming is circa 9 jaar oud. Er zijn ook de afgelopen jaren geen aanpassingen gedaan. Er zijn geen lekkages. De ketel staat al tijden op dezelfde druk. Ik hoef geen water bij te vullen. De verdelers zijn dit jaar ontlucht (er leek geen lucht in te zitten).

Ik heb overal gezocht, maar ik krijg het probleem niet gevonden. Het bijzondere is dat het om slechts 1 ruimte gaat. Hopelijk heeft een van jullie een idee. Waar kan dit probleem zitten?

20210107_205734.jpg


20210107_205743.jpg
 
Laatst bewerkt:

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Binnenwerk/ventiel van de kraan dat dicht blijft zitten, ondanks dat de pin beweegt?
Loshalen en kijken of je er nog wat mee kan, anders 2 binnenwerken wisselen of van te voren een nieuwe bestellen, zo duur zijn die niet.
Sommige slaan er met een hamer op.

Slang verstopt?
doorspoelen
 

Dujardin

  • #3
Ik heb na vele topic gelezen te hebben toch mijn thermomotor er weer eens afgedraaid. Ik zie dat mijn WTH verdeler op de kraan/groepafsluiter toch cijfers heeft staan en een pijltje. Zie foto. Kan dit ook het probleem zijn? Loopt hierdoor de retour niet door en zit er hierom geen flow?

20210110_094530.jpg
20210110_095104.jpg
 

Mark@BC

  • #4
Check even de stand onder de andere thermomotoren, deze zullen waarschijnlijk niet op stand 0 staan.
Je kunt het ook eenvoudig testen door de stand te verhogen naar maximaal stand 5 en kijken of het nu wel warm wordt.
Als het dan we werkt weet je de oorzaak, maar zul je het wel opnieuw moeten inregelen, want stand 5 zal voor normaal gebruik waarschijnlijk te hoog zijn.
 

Dujardin

  • #5
Kun je deze kraan draaien zonder de bijhorende sleutel?

Overigens staat de desbetreffende kraan op stand 4. Foto 1 is van een andere zone. Die zone wordt ook nooit warm. Is dit de oorzaak?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Mark@BC

  • #6
Zou met de hand proberen om te draaien, weet niet of hier een speciale sleutel voor is.
Maar hoe hoger de cijfers, hoe verder open. Dus op stand 0 zal de zone ongetwijfeld koud blijven.
En voel je wel weerstand als je het pinnetje indrukt? Wellicht even vergelijken qua gevoel met een van de andere pinnetjes die wel werken.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Wat een gelul, 0 is niet dicht het is een voorinstelling.
Koppen eraf laten en kijken of dat verbetering geeft, motoren willen wel eens stuk gaan of de thermostaat.
 

Mark@BC

  • #8
@The headhunter lekker subtiel ook....

er is niet gezegd dat stand 0 dicht is, maar dat dit wel de laagste stand is.
Maar ik hou mij vanaf nu wel stil
 

Dujardin

  • #9
Het probleem is inmiddels opgelost. Ik heb een monteur laten komen. De 'kraan' op de verdeler beschikte, zoals eerder aangegeven, over een flow regeling. Deze is opnieuw ingesteld en er stroomt nu weer warm water naar de kamer. Volgens de monteur stroomde de retour onvoldoende door.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu