Temperatuur afstellen na verbouwing

Awaken

  • #1
Beste allen,

Sinds enkele weken hebben we aan ons huis een hele uitbouw aangebouwd. Echter de oorspronkelijk achtermuur is niet doorgebroken ivm specifiek gebruik van de nieuwe ruimte/kamer als praktijk ruimte. De nieuwe uitbouw is 20m2 en heeft 2 nieuwe dubbel convector radiatoren, die goed warm worden. CV temperatuur is ingesteld op 60 graden.

Het probleem wat ik nu heb is dat deze nieuwe ruimte als "buffer" fungeert tov van mijn woonkamer, en hierdoor de woonkamer dus extra goed isoleert. Mijn kamertemperatuur blijft de hele avond bijna constant op 20 graden. Goed voor de portemonnee. Nadeel hiervan is dat de nieuwe praktijk ruimte sneller afkoelt dan de woonkamer en dus een lagere temperatuur heeft dan de kamertemperatuur.

Ik heb de woonkamer verwarmingen als iets geknepen door de verwarmingsknoppen terug te draaien, waardoor deze in theorie langzamer warm worden, en er dus meer warmte in de nieuwe uitbouw stroomt wanneer de CV zou aanspringen. Echter, de verwarming springt niet aan, doordat het huis nu te goed geïsoleerd is. Dus deze oplossing werkt niet echt. De temperatuur hoger zetten in de woonkamer is weer zonde vd energie, en te warm voor ons.

Themorstaatknoppen in de woonkamer/praktijk ruimte zal ook niet helpen denk ik, want het probleem is de andere kant op.

Enige tips om deze nieuwe ruimte toch warm te krijgen (zonder meteen een elektrische kachel te gebruiken).

Alvast bedankt voor het meedenken,

Rikkert
 

Bernhard

  • #2
De radiatoren in de uitbouw hebben niet de juiste capaciteit. De grote van de radiatoren wordt bepaald door het het warmteverlies van de ruimte en dan moet ook de verhouding van de overwaarde van de radiatoren in de woonkamer meegenomen worden. De oplossing is dus grotere radiatoren in de uitbouw met de juiste capaciteit. Elke andere oplossing geeft een hoog gasverbruik en het regelen van de temperatuur zal moeilijk zijn. Deze ontwerp fout komt helaas veel voor. mvgr bernhard
 

Lodos

  • #3
Thermostaatkranen zou toch wel handig zijn in die praktijk ruimte.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #4
Wat heb je aan thermostaatkranen daar als de ruimte nu al niet op temperatuur komt en de ketel uit is omdat de referentieruimte op temperatuur is?

Inderdaad eerst kijken of je genoeg radiator vermogen hebt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu