Vloerverwarming: temperatuurverschil

JanVersteegh

  • #1
We hebben vloerverwarming laten aanleggen in de gehele woning. In de uitbouw ligt de vloerverwarming in beton. In rest van de woning in magnasietvloer. Nu zie ik tussen de ruimtes temperatuurverschillen, die ook duidelijk voelbaar zijn.

Gevolg: in de aanbouw is het warm (vloer geeft soms over 30 graden) terwijl de slaapkamer koud blijft (vloer geeft rond 18.5) graad. Ook in de woonkamer die vastligt aan de uitbouw ligt de temperatuur lager (rond de 19.5). Samen middelt het tot 20 graden op de thermostaat.

Weet iemand of dit normaal is of iets dat verholpen kan worden?

Uitbouw met betonvloer:
IMG_9293.jpeg

Magnasietvloer woonkamer (in slaapkamer geeft vloer 18.5)

IMG_9288.jpeg

En een plek in de keuken waar geen vloerverwarming lijkt te zitten. Normaal euvel? Hoort dit zo of is hier oplossing voor te bedenken? Volgens de aannemer is dit een schoonheidsfoutje dat wel vaker voorkomt en niet zoveel aan de hand.

IMG_9294.jpeg


IMG_9294.jpeg IMG_9288.jpeg IMG_9294.jpeg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
werk uitgevoerd door derden word hier niet beoordeeld, als u het recent hebt laten aanleggen zou ik de installateur vragen of ze eea voor u kunnen aanpassen/instellen
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
JanVersteegh schreef:
Gevolg: in de aanbouw is het warm (vloer geeft soms over 30 graden) terwijl de slaapkamer koud blijft (vloer geeft rond 18.5) graad.
Kan je dat niet zelf even inregelen. Elke streng in je vloer kan je toch meer of minder water/warmte geven.
 

JFW

  • #4
Misschien off-topic maar wel handig om te weten denk ik: 30 graden oppervlakte temperatuur kan (erg) schadelijk zijn voor je vloer! Normaliter houd je deze tussen de 25 en 29 graden (afhankelijk van je vloerafwerking) is mij verteld door onze installateur.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu