Plat dak - afwerking daktrim?

Pentje

  • #101
Zie ook dit topic waar vergelijkbare situatie was.

Ook hier heeft de persoon uiteindelijk zelf spouwlood aangebracht. Was er dus niet zoals ik het lees.
Hier ook lood uit 1 stuk vol scheuren, zoals bij mij ook het geval.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #102
Als in de nieuwbouw op tekening staat dat daar een garage komt dan word dat gedaan.

Door te controleren kan je camera inspectie laten uitvoeren even terug lezen staat blauwe snel koppeling.

Als jaren later word besloten voor een garage, ja daar zit geen spouwlood vaak in kosten drukkend.

Of daar zit een doorgang in naar de garage dan moet het er wel in.

Zijn in de buurt meerdere garage zo gebouwd?
 

Pentje

  • #103
Spuwonderzoek wordt lastig, daar waar deze vol zit met EPS parels.
Meerdere buren hebben inderdaad een vergelijkbare garage. Bij sommigen staat deze tegen de gevel zoals bij mij, bij anderen is deze verder naar achteren geplaatst en staat dus niet tegen het huis aan.

Ik zou nog eens bij de buren kunnen vragen of zij er iets van weten en ook eventueel lekkage hebben.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #104
Vraag het hun als hun ook weten wie dat gebouwd hebben ivm tekeningen.

Dat van de camera inspectie ken je ja aan hun voor leggen misschien weten hun een idee.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #105
Antwoord te geven op vragen die gesteld zijn. Ik vraag is het beton of gasbeton en de handeling met een schroevendraaier te verrichten. Kan nu naar aanleiding van het laatste filmpje zien dat jouw dakvloer van gasbeton platen zijn. Met deze kennis kunnen we het ventileren via de kanaalplaten afvinken.
De vraag is de dakbedekking werkelijk bij de opstand midden over het dak aangepast zie je foto. Stikker op de open V. Ja ik weet hoe ik ben.

Als de garage later is aangebouwd is het bijna zeker dat het lood niet tot op het binnenblad is aangebracht. Mijn ervaring is dat de meeste mensen de gok nemen om het voorlopig niet te doen. Kan altijd nog. Ben niet de enigste die daar ook zo overdenkt.
Camera. Wel goed lezen. Modern is informatie via het internet veeeeeel te rooskleurig voor te stellen.
De laatste link geeft je in iedergeval een aanvullende informatie op jouw situatie. Ik zie daar ook een gieter op het dak staan.
Je zou ook een kort pijpje in de afvoer kunnen aanbrengen waardoor er water op het dak blijft staan. Pijje dusdanig hoog dat op het hele horizontale vlak van je dak een paar cm water blijft staan. Zo zou er een verschil kunnen ontstaan tussen periode regen of droog.
 

Pentje

  • #106
Dank weer voor het meedenken.
Ga bij de buren proberen te achterhalen of de garage sinds nieuwbouw is of later is aangebouwd. De stenen alsmede de verwering daarvan is gelijk aan de gevel. Maar kan natuurlijk ook zijn dat de garage er 2 jaartjes later toch is neergezet.
Wat ik wel zeker weet is dat er nergens een spoor van spouwlood is. Ook niet tegen gekomen bij inslijpen van de voeg.

Dan onder water heb ik onbewust al gehad door blad. Ongeveer 2 maand geleden. Hele dak stond toen flink blank maar geen spoor van lekkage.

Denk dat het echt komt door langdurig zware regenval op de gevel. Afgelopen 2 dagen ook geen lekkage gehad ondanks matige regen.
Ga in ieder geval proberen wat voegen te herstellen en heb een damp open inpregneer gevonden. Kan dit helaas pas doen in de lente als alles goed droog is.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #107
De spouw is toch pas of enkele jaren geleden gevuld. Dan zou je met een endoscoop er snel en eenvoudig achter kunnen komen of het lood tot tegen het binnenblad is aangebracht. Kwestie van 2 gaatjes in een kruisvoeg boren. Een op het dak en een in de garage ter hoogte van de lekkage.
Ik neem aan dat ze alleen de buitenkant, dus boven het dak van de garage hebben vol gespoten. Zijn er in de spouw van de garage EPS korrels te zien dan zit er geen lood in de voeg.
De firma die deze isolatie werken heeft uitgevoerd zal toch ook in de spouw hebben gekeken. Is er niet gevraagd hoe het moet of hoe het zal aflopen met de zone net onder en boven het dak.
Let op dat er in de markt van isolatie in de spouw ook klachten zijn gekomen van natte gevels.
Ik vraag nog een keer aan je. De situatie van de foto van 29 maart 2019. Wel of niet uitgevoerd. Dus is de V dicht gemaakt en op het hoge horizontale deel een opstandje van PVC folie van een 2/3 cm hoog gemaakt.
Je kan het ook voorlopig met ductape uitvoeren.
 

Pentje

  • #108
Wgb. De V is gemaakt idd. Opgehoogd.

En tuurlijk is de spouw bij de garage ook gevuld, daar achter zit mijn woonkamer. Dus de hele spouw is gevuld. Dit is nu een jaar zo.

Wellicht is de garage dus toch later aangebouwd of een slechte bouwer.
 

Pentje

  • #109
Heb plattegronden ontvangen van de gemeente. Er lijkt alleen een wijziging te zijn voor aanbouw carport en aanbouw serre. Er is geen wijziging bekend voor garage, deze lijkt vanaf de bouw te bestaan zoals ik dus vermoedde.

Desondanks kan het zo zijn dat er toch geen spouwlood is aangebracht omdat het een slechte bouwer was, ze dachten dat het slechts een stenen berging was, of i.v.m. de aparte constructie die is gekozen met de gasbetonplaten die een stuk in de muur zitten.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #110
Wil je 1 test doen kost geen geld!

Boor een gat in je garage naar de spouw dan zie als de parels er zitten en de kleur steen.
 

Pentje

  • #111
De parels zitten er want ze hebben zelfs in de garage gaten gemaakt want is gewoon spouw
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #112
Waarom hebben ze daar gaten gemaakt als je boven vult zakt het naar beneden, hebben hun van te voren gecontroleerd de spouw dat er geen cementbaarden in zitten.
 

Pentje

  • #113
Omdat je een vast boorpatroon moet hanteren en niet boven in een paar gaatjes kunt boren em dan net zo lang slang open tot de muur vol zit.

Er is in de spouw gekeken uiteraard, alleen niet naar het lood. Maar ik weet zeker dat er geen spouwlood is. Ben ook bij de buren geweest.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #114
Oke, dan wens ik je veel succes met het verhelpen van je klacht ik ken je verder niet helpen, maar blijft een vreemd iets dat de platen niet nat op zuigen omdat de spouw water in weg zakt.

Allerlaatste advies laat die constructie bekijken met camera waarom en hoe dat zit.

hier is er veel over nagedacht en bij tweakers zag ik ook.
 

Pentje

  • #115
Klopt inderdaad.

Tis Ook een hele rare situatie. Gisteren flinke regen en ook niets aan de hand.

Ik ga wat voegen herstellen en impregneren, dan zal k er op terugkomen of het inderdaad zakwater is icm de betonplaten die iets in de gevel zitten.


Ben erg benieuwd nog hoe de constructie zit en dit wil ik nog wel gaan uitzoeken.
Wat gebeurt er bijv als ik ooit de garage zou afbreken en herbouwen om welke reden dan ook. Dondert dan mijn gevel in elkaar ? Haha
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #116
Constructeur en aannemer vragen :D
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu