Muur niet normaal verfbaar?

Sabrina89

  • #1
Ik heb zojuist een nieuw huis en ben nu hard bezig met klussen. De muren in de gang zijn op een soort 'draaiende' manier geverfd. (weet niet hoe ik dit anders moet verwoorden. Je ziet overal halve rondes en het loopt mooi over. Omdat hier veel vlekken op zaten heb ik besloot deze muren te witten, het resultaat = vreselijk!
Het lijkt wel alsof de verf niet goed dekt, dat terwijl het wit op wit is, en ik deze muur inmiddels al 2 keer geverfd heb. Je blijft overal strepen zien.

Ik weet niet meer wat ik moet doen, heeft iemand hier ervaring mee?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Ik ga ervan uit dat u hier schuurstucwerk bedoelt en geen lakwerk. Dit schuurwerk heeft u deels dichtgesmeerd en deels ook niet, vandaar het kakelbonte geheel. Dit komt vermoedelijk door te schraal opbrengen van muurverf.

Deze banenbontheid en aanzetten kunt u alleen nog camoufleren ( en helaas niet voor 100% wegwerken met verf alleen ) door een super matte muurverf te gebruiken. Deze koopt u niet in een bouwmarkt, maar bij een verfspeciaalzaak. Supermatte muurverf geeft na droging een krijtachtig egaal uiterlijk.

Gebruik een vachtroller met zachte kern en geschikt voor ruwe ondergronden. Verzadig de roller goed met verf en werk nat-in-nat. Hiermee kunt u voor 90% de banenbontheid wegwerken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu