Muurverf pakt niet op de muur, wat te doen??

Deanflip

 • #1
Hoi

Ik wilde de witte muren in mijn toilet een nieuwe (donkere) kleur geven.
Het was een gestucte muur met een muurverf erop, ik heb hier overheen een laagje voorstrijk gedaan zodat de nieuwe verf goed zou pakken.
Nu merkte ik al bij de eerste laag muurverf, die overigens ultradekkend zou moeten zijn, dat deze voor geen meter dekte.
Na de voorgeschreven droogtijd wilde ik de 2de laag erop doen maar nu smeer ik de eerste verflaag eraf terwijl ik de 2de laag probeer op te brengen
Ik heb even geprobeerd met een vaatdoekje te kijken hoe makkelijk het los komt en ik kan door een paar keer te vegen heel de verflaag verwijderen.

Nu is mijn vraag, hoe is dit mogelijk? kan het zijn dat door de voorstrijk de verf helemaal niet meer hecht? (De voorstrijk is volgens de instructies van de verpakking opgebracht)
En hoe kan ik dit probleem nu oplossen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Maurits1

  • #2
  Ben wel benieuwd, was je huidige muurverf afgewerkt met coating? En loopt dit door tot op de vloer of heb je eerst tegels? Bij ons komen ze morgen stucen en wilde het ook afwerken met muurverf, vraag me alleen af of ik dan ook een coating moet aanbrengen.
   

  Robbie's

  • #3
  Ik laat het even aan de verf experts over maar.... ik heb ook mijn muren een nieuwe kleur gegeven en met muurverf direct over bestaande muurverf gegaan zonder eerst voorstrijk er over heen te doen. Die voorstrijk heb ik in het verleden wel aangebracht toen mijn muren waren gestuced en ik voor de eerste keer muurverf heb aangebracht.
   

  De Bob

  • #4
  Waarom voorstrijk over een al geschilderde muur, er zal geen of weinig zuiging meer zijn.
  Het lijkt erop dat de voorstrijk niet droogd
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Dit is een oud topic, wil Maurits zelf een topic starten?
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu