Muur niet helemaal strak & glad na verven

De Merel

 • #1
Beste leden,

Ik heb onlangs de muren laten stucen en vervolgens laten verven/schilderen. .Zie foto's beneden voor het resultaat.

Ben ik nou te veel eisend of is dit niet helemaal goed geschilderd? Is deze mate van oneffenheid/korreligheid of hoe dat ook wordt genoemd normaal? Hoor het niet hélemaal strak te zijn zonder kleine bobbeltjes etc? De schilder zegt dat het aan de verf ligt maar ik betwijfel het. Ze hebben ook primer gebruikt. De primer hebben ze gemengd met de verf zou het daardoor komen? Iemand enig idee?

IMG_3414.jpg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #2
Ik zou het niet weten, maar werk door derden uitgevoerd wordt op het forum niet behandeld.
 

De Merel

 • #3
Ben gewoon benieuwd of het normaalgesproken gladder hoort of kan. En zo ja hoe ik dat kan doen omdat ik het zelf wil corrigeren. Het gaat mij meer om het resultaat en niet het beoordelen van het werk van anderen. Zie dit meer als een voorbeeld. Niet of het werk goed is gedaan of niet :) Is dit normaal? Zo niet zou ik graag advies willen hoe ik dit dan gladder kan krijgen (indien mogelijk) :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #4
Ik zie er niets afwijkends aan.
 

De Merel

 • #5
Dank voor de reactie :) Ik zie trouwens dat ik maar 1 foto heb geüpload i.p.v. meerdere. Voor een beter beeld :)

IMG_3415.jpg

IMG_3416.jpg

IMG_3417.jpg


IMG_3418.jpg


IMG_3419.jpg


IMG_3420.jpg
IMG_3417.jpg
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
 • #6
1e laag muurverf 10% verdunnen, 2e laag 5% verdunnen. Dat is dan wel een praktijkgegeven want fabrikanten geven ook nogal eens het advies om producten onverdund te gebruiken. Dan de vachtroller. Een te grofpolige vachtroller met zachte kern icm onverdunde muurverf geeft een sinaasappelachtige structuur op gladde ondergronden. Een kortpolige roller met harde kern icm verdunde muurverf geeft een gladder effect.
Als u dit zelf gaat doen moet de huidige structuur worden gladgeschuurd. Dat hoeft niet met grof geweld. Gewoon met lichte druk een stuk schuurpapier ( p150 /180 ) om een plankje wikkelen.
Ondergrond stofvrij maken en opnieuw sauzen.
 

Jeroenvandepol

 • #7
Hoi Kees, ik zit met dezelfde uitdaging. Een gestucte muur 2x voorgestreken en 2 lagen muurverf niet naar wens (kleur en daarna kwaliteit). Derde laag mislukt… qua gladheid uithuilen en schuren dus, maar is het advies om nog een keer voorstrijk te gebruiken na licht schuren of is dat dan echt niet meer nodig?

groet Jeroen
(Ps ik breek even in op dit onderwerp, wellicht dat dat nog nuttig is voor de Merel of dat het inmiddels al gefixt is )
 

Tiho

 • #8
Voorstrijk heet met een reden voorstrijk. Het heeft geen nut om dat nu nog te doen.
 

Jeroenvandepol

 • #9
Hoi Tiho, bedankt voor je reactie. Het zal zo’n vaart niet lopen met doorschuren (zeker niet met al een aantal lagen) maar dat zou een reden kunnen zijn om het voor de zekerheid nog te doen voor egale droging was mijn gedachte.
 

Tiho

 • #10
Voorstrijk trekt in de ondergrond dus dat schuur je echt niet weg
 
 • Like
Waarderingen: Jeroenvandepol

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu