Kitten tussen keukenblad en gestucte muur: wel of niet?

Thrive9784

  • #1
Wij hebben een nieuwe keuken laten plaatsen. Het gaat om een kookeiland, maar hij staat niet helemaal vrij, maar tegen een (gestucte en geverfde) muur aan. Zie foto.
De afstand tussen de spoelbak en de muur is ca 20 á 25 cm.

Bij het plaatsen van de keuken is er tussen het keukenblad en de muur geen kitlaag aangebracht. Ik heb hierover gebeld met het montagebedrijf en zij geven aan dat dit niet standaard gebeurd en adviseren het niet te doen omdat het keukenblad verwijderbaar zou moeten zijn, en er schade kan ontstaan (het is ons niet helemaal duidelijk of ze bedoelden dat er schade kan ontstaan door werking, of als het keukenblad eens verwijderd zou moeten worden).

Hoe denken jullie hierover?

IMG_1787.jpg
 

De Bob

  • #2
Normaal wordt de hoek aansluiting van het blad op de muur bovenop afgekit.
Dan heeft kitten tussen het blad/muur geen zin.
 

Thrive9784

  • #3
Hallo De Bob, bedankt voor je reactie!

Dat is ook wat ik eigenlijk bedoel, ik schreef het wat ongelukkig, maar ik bedoel niet het kitten tussen werkblad en muur, maar een kit-rand bovenlangs de hoekaansluiting.

Er is nu dus in het geheel niet gekit, en het montagebedrijf adviseert dus om dat ook niet te gaan doen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als er geen kit is aangebracht tussen de kopse kant van het blad en de muur (en de kit bovenaan netjes is afgestreken) dan kun je het zo laten.

Zit er geen kit tussen of niet helemaal tot bovenaan (waardoor er een kier is) dan zou ik het geheel netjes afkitten met een hybride beglazingskit. Deze is makkelijk te verwerken, in vele kleuren verkrijgbaar, bestand tegen water en overschilderbaar (voor de muur). Siliconenkit is daar en tegen NIET overschilderbaar. Dat geeft altijd ellende.

Beschadiging? Tja, als je keukenblad er af moet heb je denk ik andere zorgen dan een kitrandje wat je door moet snijden om het blad los te krijgen.
 

De Bob

  • #5
Ook zonder kier gewoon kitten, je wilt er geen vocht tussen.
Google even op "keukenkit" je hebt voor verschillende soorten bladen diversen kitsoorten.
 

Crushpie

  • #6
Is het een houten blad dat gezaagd is of netjes met een rand is afgewerkt ? Als het afgezaagd is ALTIJD kitten, anders ben je zo van je blad af, maar ik zou het sowieso doen omdat het gevaar van vocht/schimmelvorming behoorlijk groot is gezien de afstand van de spoelbak naar de muur en er totaal geen luchtcirculatie is tussen de muur en de kasten....
 

Thrive9784

  • #7
Bedankt voor jullie reacties. Er is inmiddels iemand langsgeweest van het montagebedrijf die het nu netjes heeft afgekit.
 
  • Like
Waarderingen: De Bob

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu