Muur maar niet netjes te krijgen met witte muurverf

CarbonCopy

  • #1
Vandaag bezig geweest een werkkamer om te toveren naar een babykamer. Een deel van muren groen geverfd met Histor Muurverf wat er perfect uit ziet. De muur op de foto's is in het verleden al eens geverfd met Histor Monodek wat ongeveer het zelfde resultaat had als op de foto's te zien is. Vandaag weer opnieuw met Monodek gedaan van Histor met opnieuw het zelfde resultaat. Vooral met het buitenlicht ziet het er gewoon niet uit. Is er hier een klusheld met dé gouden tip? :-)

3ADA1FE2-00FB-4B64-B5B9-B17388B4F47E.jpeg
DA01DB0B-4331-4DAA-9C61-1F70F39317B4.jpeg 9F12BFE9-CE83-48D1-A0DD-62208682AFF0.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Zo te zien een veel te droge roller.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Veel te weinig latex opgebracht. Je ziet aan de vlekken in de rolbanen op de muur dat je roller zelfs niet eens rondom voorzien was van latex.

Je moet de roller daarom ook altijd afrollen op zo’n roostertje om de verf mooi gelijkmatig op de roller te verdelen. Als de verf al niet mooi egaal op je roller zit, komt het ook nooit mooi egaal op de muur.

Als je gaat verven wil je verf uit de emmer aanbrengen op je muur. Gebruik er dus ook genoeg van. Je hebt er niks aan als je van de 10 liter nog 9,5 liter in je meer overhoudt. Verf moet dekken en kunnen vloeien op de muur, dat kan alleen als je echt nat is door voldoende verf op de muur.

Iedere (2) banen je roller lekker verzadigen met latex en weer opbrengen op de muur Na een aantal banen het stuk dat je al gedaan hebt 1 x narollen in 1 richting en weer door met de rest.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Judith-de-pudith

CarbonCopy

  • #4
Dank voor jullie reacties! En ik maar denken dat de roller genoeg nat was, maar moet nog natter dus en beter verdeeld over de roller. Ik ga morgen weer naar de bouwmarkt :-)
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
En de verf goed vol op de muur aanbrengen, nat in nat.
En dan van boven naar onderen een keer helemaal uitrollen.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Die nieuwe roller moet u eerst verzadigen, dus niet als u aan de klus begint. De verf zit dan nog lang niet tot op de kern maar nog steeds aan de oppervlakte!
Doop de nieuwe roller enige malen volledig in de verf en rol deze uit op een groot stuk karton. U raakt dan ook de pluizen kwijt. Stop de roller in een plastic vuilniszak en pak deze om de roller heen, luchtdicht. De volgende dag kunt u direct aan de slag.
Bent u klaar, doe dan de roller weer in de zak en maak hem zoals beschreven dicht. Zo kunt u op een koele plaats de roller nog steeds na 1 a 1,5 week weer gebruiken.

Gebruik extreem matte A merk muurverf en geen B verfje. U krijgt. Anders echt die aanzetten niet weg.
 
  • Like
Waarderingen: Judith-de-pudith en BertPleizier

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu