Onafgewerkte muur stucen of niet

Peter Klusser

  • #1
Na het verwijderen van het behang van ons trappenhuis, lijkt het er veel op dat dit het oorspronkelijke bouwbehang nog was. Daaronder zit een kale muur, compleet met hier en daar een gekrabbeld rekensommetje van de aannemer en hier en daar wat gaten en sleuven.
Kan ik die gaten en sleuven dichtmaken en daarna met latex oid de muur verven?
Of moet de muur eerst gestuct worden?
Als ik de oneffenheden dichtmaak, welk materiaal kan je dan het beste gebruiken?
Welk materiaal kan ik het beste gebruiken voor het verven? Latex, structuurverf?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Dat ligt eraan hoeveel oppervlak er gerepareerd moet worden. Is de wand erg gehavend dan zou ik het geheel opnieuw stucen met een stoot- krasvaste stucpleister ( kijk maar even in uw Pb).

Hier en daar een beschadiging kunt u met een gipshoudend reparatiemiddel dichten en glad schuren. Deze plekken rolt u voor met verdunde latex.

Oude trappenhuizen werden / worden niet met structuurverf behandeld. Afgezien van het gegeven dat dit vrijwel nooit ( behoudens spuitpleister als het nieuwbouw betreft ) een mooi resultaat geeft door te bewerkelijke vlakken waardoor u niet snel nat-in-nat-kunt werken ) gebruiken we in de praktijk gladde matte muurverf.
 

Peter Klusser

  • #3
@Kees de Schilder: de beschadigingen vallen wel mee, hier een daar een boorgat en op enkele plaatste groeven van pakweg 5 mm diep en 20 cm lang...... Niets wat ik niet kan plamuren, maar ik vraag me af of je dat niet blijft zien door de verflaag heen?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Wat dacht u van glad schuren? Hierover 2 lagen muurverf en de reparaties zijn onzichtbaar.
 

Peter Klusser

  • #5
Bedankt, Kees, ik ga er aan beginnen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu