Nieuwe muurverf hecht niet op oude verf

Bjorn33

  • #1
Betreft een deel van een keukenwand met spack welk al wit geverfd was toen ik in het appartement kwam wonen.
+- 5 jaar geleden heb ik deze overgeschilderd met matte paarse muurverf van de bouwmarkt met 2x 'a' in de naam. Dit was altijd prima.

Nu ben ik de hele woonkamer/keuken aam het opknappen waarbij dit muurtje uiteindelijk beige schilderd gaat worden.

Ondertussen heb ik met het schilderen van het plafond dit muurtje ook al een keer wit meegenomen; s. Projecttex aangebracht met een hvlp verfspuit. Dit is nu meer dan een maand geleden.
Als ik met een doekje nu 2x stevig over het muurtje wrijf, wrijf ik je verf er zo van af en zie ik de oude paarse verflaag er doorheen komen?
Lijkt eenvoudigweg probleem met de hechting te zijn.
Wat is hier niet goed gegaan, en hoe op te lossen, dit lijkt me nou geen goede basis om weer verder op te gaan schilderen.

Het betreffende muurtje is niet het muurtje direct naast het fornius maar is hoe dan ook grondig schoongemaakt en ontvet voorafgaand aan het schilderen.

IMG_20220317_145900.jpg
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Ja, maar toch te vet. Gebruik Universal voor dit soort klussen een een schrobvaste muurverf.
 

Bjorn33

  • #3
Ik heb dit voor het schilderen ontvet met B-cl..., nog wat minder verdund dan voorgeschreven.
En niet gewoon met een doekje wrijven maar goed stevig wrijven / schrobben met een spons..
Kan me nog herinneren hoe ik de spons helemaal kapot heb getrokken op die spack dus kan me bijna niet voorstellen dat het nog te vettig is geweest :?:

Ik heb hier projecttx gespoten vanwege in 1 slag met het plafond, alvast een laag wit op de oude verf te kunnen zetten, teneinde minder lagen beige eindlaag welke een schrobklasse 1 verf zou worden.
Maar toen merkte ik het loskomen (geeft af op doekje) van de verf op, ook al is deze schrobklasse 2, dan nog zou ik toch niet binnen 2x stevig wrijven door de verf heen moeten zijn??
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu