Moduleerende ketel, word te langzaam warm

Status
Niet open voor verdere reacties.
Om te proberen, tegen de kou: je kunt op de ketel de rechter knop, met het 'handje', even ingedrukt houden. De ketel gaat dan branden en probeert de aanvoertemperatuur, zie instelling 1, te halen. Zo nodig brandt de ketel dan (na de wachttijd van zo'n 3 minuten) op vollast.
Dit ongeacht wat de chronotherm modulation ervan vindt. Op de chronotherm zie je wel keurig hoe hard de ketel dan brandt.
Deze functie gaat uit als je wederom de rechter knop even vast houdt.

Op de chronotherm modulation kan ook een maximum aanvoertemperatuur worden ingesteld en waarden worden uitgelezen. Houd hiervoor de drie knoppen rechts naast het scherm even vast. Met de pijltjes rechts naast het schermpje kun je door de waarden 'wandelen', niets veranderen als je niet weet wat je doet.
Met 'start programma' of na een kwartier gaat de thermostaat weer uit deze instel stand.
Interessante zijn:
nr 6 = momentele aanvoertemperatuur, CV water dat de ketel uit gaat. Die is bij jouw te laag neem ik aan.
nr 7 = momentele retourtemperatuur, CV water dat de ketel in gaat. Is iets lager dan de aanvoer.
nr 8 = maximale aanvoertemperatuur CV water, staat deze wel op 80 ??
nr 9 = momenteel door de thermostaat aan de ketel gevraagde aanvoertemperatuur. Zal hoog moeten zijn, als het in huis te koud is.
nr 17 = weersafhankelijk regelen, staat deze wel op 0 (alleen kamerthermostaat ) ?

Heb je al geprobeerd warm water uit te zetten? Wat was daarvan het resultaat ?

Is dit verschijnsel trouwens in die 5 jaar altijd al geweest, spontaan ontstaan of ontstaan na een aanwijsbare verandering ?
 
Geforceerd hoog en handje al geprobeerd? Wat was het resultaat hiervan?

Als je overigens de thermostaat omhoog zet dan gaat de boel niet direct voluit branden. De ketel zal op laaglast beginnen en langzaam op moduleren. Daarbij aanvoer en retour temperatuur continue meten. Liggen deze dicht bijelkaar dan zal de ketel niet harder gaan stoken. Liggen deze ver uitelkaar dan pas zal de ketel voluit gaan.

Succes.
 
Ik ben denk ik... een stapje verder


volgens mij zit het in de warmte aanvoer en warmte retour
het temperatuur verschil is minimaal,
en als ik het boekje goed lees gaat er bij een minimale temp verschil de ketel op laag vermogen draaien, of zie ik dit fout?

radiatoren in de kamer staan helemaal open.
 
Probleem blijft dus dat ik het maar 19 graden heb in de kamer en de ketel brandt heel laag met een temp van 40 graden, warmer word het niet.
 
Meestal klopt er cv zijdig dan iets niet. De installatie te ver geknepen of zo.
Te ver open kan ook maar dan wordt de ingestelde keteltemperatuur wel bereikt.

Heb je mischien de pompsnelheid verandert, dit kan ook problemen geven.
Of is er tijdens het onderhoud wat verandert? Ketel is mischien pardoes begrenst op het laagste cv vermogen.
Of gebruik je de installatie anders dan de voorgaande jaren? Meer radiatoren open of dicht.

Problemen die je aangeeft zijn niet echt duidelijk om direct iets aan te geven.
 
Dat het temperatuurverschil klein is, is niet gek als de ketel laag brandt. Duidt volgens mij juist wel op voldoende doorstroming.
Nogmaals: er zijn wat ideeën aangegeven die je kunt proberen. Heb je hier resultaten van ?
 
Als ik de ketel op handmatig zet < het handje > en de thermostaat op max.
gaat er nog maar 1 vlammetje branden, in 30 minuten.
 
Waar staat parameter "A " en " 9 " Op ingesteld ,
wat voor thermostaat heeft u ? en op welke klemmen zit deze thermostaat aangesloten?

haal thermostaat los van de ketel , maak een draadbrugtje tussen klem 3 en 4 , (parameter A op 32 instellen ) en kijk dan wat er gebeurt.
 
Parameter A verstellen heeft geen zin. Je kunt met de zwarte knop op het bedienpaneel ook tapwater uitzetten. Draadbrug tussen 3 en 4 komt in feite overeen met het handje.

Wat gebeurt er als je de ketel op geforceerd hoog laat stoken, de ketel gaat dan voluit branden. Loopt de temperatuur dan snel op naar 90 graden dan kan het geheel zijn warmte niet kwijt en zul je het toch in de installatie moeten zoeken.

Als de aanvoer en retour zo dicht bijelkaar liggen dan ziet de ketel geen reden harder te gaan stoken, kan de warmte toch niet kwijt. Is normaal gedrag van de ketel. Wat je allemaal omschrijft is normaal bij de ketel.

Succes.
 
Ik vrees met grote vrezen dat dit lijkt op dit topic Remeha quinta 30 verwarmt niet goed en dat het in de branderautomaat zit. Dit is een duur onderdeel, misschien toch eerst iemand met verstand van zaken ter plekke laten kijken.

@Xr8, ik leer graag bij, en ik snap uw de laatste allinea niet. Kunt u dit uitleggen? Als delta T maar enkele graden is, en de aanvoertemperatuur laag (b.v. aanvoer 50 en retour 47) dan kan ik niet verklaren dat de ketel niet naar hooglast wil.
Als de doorstroming te klein is wordt die delta T toch hoger?

Iedereen fijne feestdagen toegewenst :super:
 
Ketel begint bij een delta T van 20K (instelbaar) terug te moduleren, dus hoe kleiner de delta T , des te lagere de brandercapaciteit.
bij te grote delta T gaat de ketel volop branden, is de delta T groter dan 30K (instelbaar) dan blokkeert de ketel ff.

Bij onvoldoende doorstroming blokkeert de ketel op te hoge stijgsnelheid van de aanvoer of op te grote delta T tussen aanvoer en retour .
 
Een delta T van hoger dan 20 graden moduleert een ketel terug. Bij een kleinere delta T regelt de ketel door tot het setpunt van de aanvoertemperatuur heeft bereikt. Bij overschreiden regelt de ketel terug naar het setpunt.
 
Ben niet thuis in remeha's, maar weet dat b.v. bij nfit ecom de ventialtor niet meer boven een bepaald toerental komt, het is dan mogelijk dat toestel alleen nog in laag cq tot deellast komt.
ventilator dient in dat geval dan vervangen te worden!
 
Hallo alle meedenkers.

het probleem is opgelost ??
vandaag monteur gehad die in eerste instantie dacht dat het lag aan de te kleine delta T, EN HEEFT TOEN DE 50 % verdelers vervangen voor 100% om een grotere delta T te krijgen,dit gaf echter geen resultaat,

later gebeld met remeha service dienst<zeer vakkundig geholpen>
die zij ook dat het in de brander automaat lag, en dat hij niet van laag last naar vollast wou hier door,
nu is er wat anders ingesteld op de ketel zodat hij deze 1 laaglast overslaat.

getest en de ketel brand nu weer voluit als ik hem bijv op 22 graden zet en na enige tijd worden de vlammetjes minder en gaat de ketel zachter branden,

bij deze wil ik alle mensen bedanken voor de medewerking,

PRETTIGE FEESTDAGEN,
 
Mooi dat eea weer goed werkt. Snap alleen niet dat de 50% ventielen voor 100% ventielen zijn vervangen. Mijn inziens creer je zo een probleem. Draai je nl deze radiator nu dicht dan zal de gehele ring waarin dit blok is vervangen niet meer verwarmen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan