Mijn nieuwe meterkast

R.J

  • #21
Het is ook helemaal geen kwestie van goed en fout. Ik begrijp dat alles goed werkt nu, maar niet ideaal is. Dit leg ik gewoon even voor aan de installateur en wacht even op zijn reactie.
 

R.J

  • #22
Update: zojuist de eigenaar van het installatieburo gesproken. Ik had hem enkele foto's gestuurd. Hij vond dat ik veel materiaal voor m'n geld had gekregen (3 aardleks + 1 hoofdschakelaar + 1 mega kast voor de beltrafo). :mrgreen: :mrgreen:

Volgende week gaat hij e.e.a. opschonen en wordt ook de beltrafo weer netjes in de kast geplaatst. Wordt vervolgd.
 

Ronald42

  • #23
Als alle mensen er zoveel werk van maakte zou het leven van een installateur er niet makkelijker op worden. :lol: Maar gelijk heb je wel.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #24
Nou ja, als je veel op elektrisch gebied te (laten) doen hebt én een goede verstandhouding met je installateur, dan valt er meestal wel wat te regelen.

Want een goede klant is ook wat waard... :wink:
 

R.J

  • #25
Als alle mensen er zoveel werk van maakte zou het leven van een installateur er niet makkelijker op worden.
:mrgreen: :mrgreen: Maar altijd redelijk en vriendelijke he, nee heb je en ja kun je krijgen. Vriendelijke gevraagd of hij nog eens naar de kast zou kunnen kijken en dat wilde hij doen. Dat is alleen maar positief dus, iemand wil z'n werk gewoon goed wil doen.

Als laatste nog even een NEN dingetje (ja ik leer snel :mrgreen: ).
Volgens mij zijn er 2 opties:

(1) vervangen van beide 2-polige aardleks door 1x 4-polige. Dan heb je een gelijkmatige fasebalasting over de lichtgroepen. Maar dan heb je dus 7 groepen achter 1 aardlek en dat mag toch niet vanwege de regel maximaal 4 groepen per aardlek en ook nog eens de regel van dat er altijd een lamp moet blijven branden (NEN 8.510.209 :mrgreen: ). Qua ruimte de mooiste oplossing.

(2) nog een extra 2-polige aardlek erbij en dan per fase een aardlek. Qua ruimte niet handig.

Klopt dit, dat dit de opties zijn? En aanvullend, indien optie (1), mag de hoofdschakelaar dan weg?

Goed weekend!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #26
Ralph, ik heb in het Aardlek 2-polig versus 4-polig onderwerp gezien dat het nog niet zo zeker is van die vierpolige aardlekschakelaar.

Jouw redenatie klopt heel aardig, lijkt het, als ik het vergelijk met het andere onderwerp.

Ik denk eerlijk gezegd, dat je het het beste zo kunt laten. Mocht je nog problemen krijgen, dan kun je altijd nog besluit nemen voor die derde aardlekschakelaar.

Zoals het nu zit is het blijkbaar niet tegen de regels, alleen wat minder elegant. Je zou hoogstens wat aan dat beltrafo kunnen laten doen (kleiner kastje). Maar als je met die ruimte geen plannen hebt, zit het je ook niet in de weg.

Ik weet trouwens niet (volgend vraagje aan de specialisten) of je die kast zou mogen gebruiken voor het (laten) aanbrengen van extra aardlekschakelaar + groepen wanneer (naderhand) nodig. Als dat mag zou ik hem zeker laten zitten...
 

Eric

  • #27
Jammer van al die krullen in de draden :?:
Het mag officieel niet, al is het wel handig wat overlengte te hebben.

Groeten,
Eric
 

R.J

  • #28
Stickers moeten nog worden aangepast, is nu 4 om 4.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu