Lekkende deuren

Daan01

  • #1
Wij hebben pas een huis gekocht waarvan de openslaande deuren naar de tuin lekken. Bij regen loopt het water via het afwateringsgootje aan de binnenzijde naar binnen.
Het blijkt dat de deuren verkeerd om geplaatst zijn: de afwateringsgootjes zijn aan de binnenkant geplaatst. Vanwege schilderwerk is omdraaien van de deuren niet echt een optie.
We hebben geprobeerd de ramen extra af te kitten. Het lekken lijkt iets minder geworden te zijn, maar is nog niet helemaal weg.

Heeft iemand een idee hoe deze deuren waterdicht te krijgen?
 

Fiesiekus

  • #2
Daan01 schreef:
We hebben geprobeerd de ramen extra af te kitten. Het lekken lijkt iets minder geworden te zijn, maar is nog niet helemaal weg.
Je bedoelt: de ruit in het raam extra afgekit? Is de oorzaak dan lekkage via de kitlaag tussen raam en ruit?
 

Daan01

  • #3
Ja dat klopt, de ruit in het raam hebben we afgekit.

We weten niet exact wat de oorzaak is van de lekkage, maar we vermoeden dat het er aan ligt dat de deuren verkeerd om geplaatst zijn. Dus de eigenlijke binnenzijde zit aan de buitenkant.
Zoals ik al zei is omdraaien van de deuren niet echt een optie meer.
 

Fiesiekus

  • #4
Het is wel belangrijk dat we weten waar de lekkage precies ontstaat.

Als het via de kitlaag lekt, is die waarschijnlijk niet diep genoeg aangebracht. Kijk eens bij:
Lekkage raam in buitendeur.
 

Daan01

  • #5
Ik zal proberen het duidelijker uit te leggen. Het gaat om een buitendeur met een raam (dubbel glas) die ongeveer de helft van de deur beslaat. De rest van de deur is hardhout. Direct onder het raam zitten twee afwateringsgootjes. Voor zover ik weet zitten de gootjes in het raam om overtollig water van het raam af te kunnen voeren.

Deze afwateringsgootjes zitten nu dus aan de binnenzijde van de deur, terwijl ze eigenlijk aan de buitenkant behoren te zitten.
Uit die afwateringsgootjes komt aan de binnenzijde van de deur nu water naar binnen als het regent. We hebben geprobeerd de ruit extra af te kitten, omdat we dachten dat dat wellicht niet goed gebeurt is.

Maar er komt via de gootjes nog steeds water binnen. We vragen ons nu dus af of er nog een andere oorzaak kan zijn.
 

Fiesiekus

  • #6
Je haalt "ruit" en " raam" door elkaar. Via die openingen kan ook condensvocht dat zich tussen deur en glasrand ophoopt, weglopen. Als er echter water uitkomt bij regen, komt dat via een lekkende (zij-)kitnaad.

Oplossing is en blijft: deur goed plaatsen en kitprobleem oplossen. Als de kit die nu binnen zit, wel goed is, is het alleen goed plaatsen van de deur in principe ook al afdoende :wink: .
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu