Scharnier van de deuren gaan steeds los

ozzy91

  • #1
Zoals jullie op de afbeelding zien Zit er een barst in de deur . Wanneer ik de scharnier er een schroef Zet dit aan het begin goed Maar gaat het na een tijdje Weer los zitten en sluit de deur niet . Hoe raden jullie mij aan om dit te fiksen ? Ik wil geen nieuwe deur .

IMG_1719.jpeg IMG_1718.jpeg IMG_1717.jpeg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
zo te zien wringt de deur in de scharnieren.
Als je de pen in de deur schroeft en de deur ophangt dan langzaam de deur dichtdoen terwijl je de scharnieren in de gaten kunt houden.
Als de deur bijna dicht zit en je ziet de scharnieren bewegen dan komt de deur al ergens tegen het kozijn en zal je de scharnieren anders af moeten stellen tot hij dit niet meer doet.
Dus spelen met de schroef verder of minder ver de deur in draaien en/of het deel wat in het kozijn zit verder naar binnen of naar buiten tot de deur sluit zonder dat de scharnieren bewegen.
Daarna kun je de deur gaan repareren.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Het scharnierstuk op het kozijn zit er te dicht tegen aan, waardoor de deur die dikker is deur laat spijten op het scharnier stuk. het scharnier wat op het kozijn zit meer naar buiten in stellen zodat de deur ruimte krijgt met het stel schroefje in de bovenste pen kun je het scharnier verstellen verder van het kozijn af.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu