Plafondhoge opdekdeuren op ouderen kozijnen, kan het op deze manier?

Dennis_g

  • #1
Beste forumleden,

Ik heb enkele plafondhoge opdekdeuren gekocht van 254,5cm hoog en wil deze gaan ophangen in de bestaande kozijnen van 231,5 hoog, met bovenlicht. Ik heb één deur al zo goed als klaar, en ik heb ook het tusenkalf al helemaal naar het plafond verplaatst.

De onderste paumelle zit op exact dezelfde hoogte als de oudere deuren van 231,5 hoog, de twee bovenste helaas niet. Daarom heb ik twee gaten geboord in de deur om de inboorpaumelle in te draaien. Ik merkte wel dat op de twee punten waar ik de gaten heb geboord de deur niet helemaal massief is.

Gaat dit zo werken? Of kan ik beter toch de bijbehorende kozijnen aanschaffen en die monteren? En daar heb ik ook nog een vraag over, ik zou niet weten hoe ik het kozijn eruit kan krijgen. Er zit wel een inbus waarmee in de paumelles/scharnieren kan verwijderen, maar ik durf deze niet teveel los te draaien omdat ik bang ben dat ze dan naar beneden vallen binnen het kozijn waar ik er niet meer bij kan.

In dat kader vroeg ik me ook af of het niet mogelijk is de paumelles/scharnieren hoger te plaatsen in het kozijn, maar ik weet niet hoe het vast zit in het kozijn, of in/op de muur.

Alvast bedankt voor de reactie.
1000004714.jpg
1000004715.jpg
1000004716.jpg
1000004717.jpg
 

Dennis_g

  • #2
Het is niet meer nodig

Het ging prima met de paumelles op de andere hoogtes, maar we vinden het niet mooi staan in onze woning. Ik had drie deuren gekocht, die gaan dus weer de deur uit

In ieder geval hebben we het geprobeerd, en het is niet de moeite waard om de andere deuren ook te gaan vervangen. Blijkbaar is het niet iets voor onze woning.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
6
2

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu