Lekkende buitendeur

Andre

  • #1
Wij hebben candoor balkondeur welke tussen de panelen door begint te lekken. De deur is ongeveer anderhalf jaar oud en 2 keer in de lak gezet. Heeft iemand tips wat we hier aan kunnen doen?
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #2
Ga terug naar de aannemer/timmerman die 'm geplaatst heeft, dit lijkt mij niet normaal!

Kan je aantonen dat dit binnen een jaar ook gebeurde?

w.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Ik denk dat het probleem ontstaat na een droge periode, vaak is er nl. verkeerd hout gebruikt dat teveel uitzet/krimpt en bij het maken van de deur nog te vochtig geweest is met als gevolg dat bij en droge periode de deur te veel krimpt waardoor er spleten ontstaan tussen de panelen.

Ook kan het zijn dat een eventuele weldorpel (vooral bij een dubbele deur) zijn werk niet goed doet waardoor het water alsnog naar binnen trekt.

Is de deur door een bouwbedrijf gemonteerd dan zou ik hen er op aanspreken. Heb je hem zelf bij de bouwmarkt gekocht dan wordt het wat moeilijker want vaak wordt er dan geschermd met onduskundige montage ed. maar reken maar zo "niet geschoten is altijd mis".

En van een deur mag je verwachten dat hij ook langer dan een jaar meegaat, dus opmerkingen van je hebt maar één jaar garantie zou ik niet accepteren.

suc6

Gerrit Bakker
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu