Intergas HRE 36 met Robot vloerverwarming?

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #21
Hierbij een mogelijke opstelling van een paar kleppen.


Je moet gewoon de loop van het water vanuit de ketel beredeneren. Op iedere etage een klep in de aanvoer naar alle radiatoren zou het meest zinvol zijn.
Die klep laat je bedienen door een draadloze thermostaat met 2 ontvangers: ontvanger 1 (van elke thermostaat) bedient die klep: 230 Volt en ontvanger 2 (van elke thermostaat) schakelt de ketel aan/uit.

Nodig dus:
3 x elektrisch bedienbare klep
+
3 x draadloze thermostaat met 2 ontvangers.

Dit werkt perfect en vanuit iedere etage is de temperatuur op betreffende etage te regelen. Wil je daarnaast ook nog iedere ruimte op die etages regelen, dan wordt het wel ingewikkelder, maar wel mogelijk. (dat kan altijd nog)
Zoals al eerder aangegeven: google maar eens op "etageregeling"
 

Bekir1

  • #22
Dat van de bovenste is makkelijk, de aftakking is gelijk bij de ketel echter de aftakking van de eerste en beganegrond is niet zichtbaar dus dat is nu de knoop ook waar ik tegenaan loop
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #23
Ga eerst je installatie eens inregelen, zodat het overal even warm wordt. Dat is echt goed mogelijk!
 

Bekir1

  • #24
Ik ben even van t weekend gaan zoeken en heb geinformeerd over de terugslagklep...

de standaard aangegeven buis met ingebouwde klep van intergas, kost inderdaad rond de 10 euro echter heb ik advies gekregen om die van honeywell te gebruiken daar deze aangepast is... is met wartel er tussen te plaatsen en ook nog controleerbeer of deze nog functioneerd.. iemand advies? of zal ik gewoon die van intergas er tussen plaatsen omdat de ketelleverancier dat al aangeeft?

in mijn voorgaande bericht had ik aangegeven de aanvoer voor de 2e verdieping te hebben gevonden voordat deze naar radiatoren gaat, dus ik kan in ieder geval de 2e met een klep regelen, de vloerverwarming is ook geen probleem daar ik daar ook bij kan.. ik zit dus alleen met de eerste want ik heb vermoeden dat deze in een schacht zit waar ik HEEEL VEEL voor moet hakken en breken...

dus ik zat te denken, veel duurder uiteraard, kan ik nog de EVO als optie zien of kan dat niet met de intergas?
 

Bekir1

  • #25
Ik heb inmiddels de terugslagklep met ingebouwde keerklep besteld, van intergas...

echter werd mij daar verteld dat deze in de aanvoer onder de ketel moest hangen....

wat is juist, moet deze bij de ketel gelijk in de retour of aanvoer? of moet deze bij de robotverdeler aanvoer of retour?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu