Intergas HRE 36/30 gecombineerd met CV/Vloerverwarming

Notherusee

  • #1
Hallo mede klussers,

Ik ben bezig met het verbouwen van een badkamer en wc. Nu wil ik hier vloerverwarming leggen en aansluiten op de CV

In de badkamer en wc wil ik de vloerverwarming gebruikt als hoofdverwarming, is dit mogelijk in combinatie met mijn ketel?

En wat ben ik hiervoor nodig?

Met vriendelijke groet,

Dennie,
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Voor vloerverwarming is geen speciale ketel nodig.
Meestal is de oppervlakte van een badkamer relatief bescheiden (<10M2) en heb je aan 1 groep wel genoeg. Ik adviseer een verdeler voor vloerverwarming met 1 groep. Omdat het vloeroppervlak bij een badkamer vaak te gering is om voldoende capaciteit te ontwikkelen om daarmee, als enige verwarmingsbron, de badkamer voldoende te verwarmen kun je, om het verwarmende oppervlak te vergroten mogelijk ook nog overwegen om er wandverwarming bij te nemen.
 

Bernhard

  • #3
Een vloerverwarming in de badkamer kan goed werken als er ook in de woonkamer vloerverwarming ligt. Met radiatoren in de woonkamer zal de ketel uitschakelen voordat de vloer in de badkamer warm is. Dan is een elektrische vloerverwarming beter. mvgr bernhard
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Met een goede zoneregeling is te voorkomen, dat het boven te koud blijft als de benedenverdieping op temperatuur is. Je kunt dus, zonder al te veel kosten te maken, de vloerverwarming in de badkamer compleet onafhankelijk regelen van de benedenverdieping. Google maar eens op "etageregeling".
 

Bernhard

  • #5
Dat lijkt mij geen succesvol idee en dat gaat ook niet werken. De kosten voor 2 a3 zoneregeling zijn veel te hoog. De modulerende werking van de ketel kan je dan ook op je buik schrijven. Een goede zoneregeling voor een vloerverwarming van ca 1000watt bestaat niet. De ketel met een capaciteit van 36Kw zal een zoneregeling van 1000 niet goed kunnen verwerken. mvgr bernhard
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #6
Bernhard schreef:
Een goede zoneregeling voor een vloerverwarming van ca 1000watt bestaat niet....
Er zijn inmiddels allerlei goede oplossingen en regelingen.
Ik kom helaas dagelijks tegen, dan men totaal vastgeroest zit in bestaande producten en fabrikanten.
Wat de groothandel niet levert, bestaat gewoonweg niet.....
Even verder kijken dan wat de groothandel levert, biedt verrassende oplossingen.
 

Bernhard

  • #7
Je kan beter in een theorieboek je kennis vergaren dan achter een balie bij een groothandel. De theorie over natuurkunde bestaat al een paar honderd jaar. En logica is ook handig om te gebruiken. Succes bernhard.
 

Xr8

  • #8
Vloerverwarming van 1000 watt zal de ketel met grote waarschijnlijkheid laten pendelen.
Bij een intergas zijn icm vloerverwarming wel aanvullende maatregelen nodig is sommige gevallen. Vaak is een keerklep in de retour nodig, hiervoor is een speciaal onderdeel te bestellen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu