Intergas HRE 36 met Robot vloerverwarming?

Bekir1

  • #1
Ik wil graag een vloerverwarming van Robot Aanleggen met bovenstaande ketel. ik heb ook een warmteterugwin, dus die zou met me ketel aangesloten moeten zijn?

huidige situatie is als volgt:
heb een moduleren honeywell thermostaat in de woonkamer en deze ketel. wil middels frezen de vloerverwarming plaatsen en de robot verdeler gebruiken en een grundfoss alpha 2 pomp

waar dien ik mee rekening te houden? volgens leverancier van de bovenstaande set, moet ik een 2wegklep in de aanvoer bij de vloerverwarming plaatsen? klopt dit? enige tips? is het plaatsen van zon 2wegklep voldoende? Ik kan dan ook een zone regeling maken door deze aan te sturen met een draadloos thermostaat en mijn huidige kamerthermostaat te verplaatsen naar de bovenverdiepingen, klopt deze conclusie?

volgens Intergas moet vloerverwarming als volgt worden aangelegd:

Voor een goede werking van de warmtapwatervoorziening mag er geen ongewenste circulatie door het toestel zijn door een tweede pomp in het cv-circuit. Sluit een vloerverwarming indirect hydraulisch neutraal aan, of voorzie het circuit van een elektrische afsluiter of terugslagklep die doorstroming door het toestel voorkomt als er geen CV-warmtevraag is.
 

Xr8

  • #2
Je kunt van Intergas een retourpijpje kopen met een ingebouwde keerklep. Deze is voldoende om dit probleem op te lossen. Kost een paar euro. Je kunt het ook oplossen met een watts keerklep 22mm knel.

Succes.
 

Bekir1

  • #3
En waar moet deze aangesloten worden? Bij de ketel?
Een tweeweg op de retour bij de vloerverwarming, is dat niet beter of?
Tevens kan ik dan de cv boven en benede appart bedienen of?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
De tweewegklep, die genoemd wordt (die bij de intergas direct op de retour moet) doet hetzelfde als het pijpje met de keerklep: Voorkomen dat er ciculatie over de ketel is, als je tapwater pakt.

Wil je het systeem in zones verdelen, dan zijn daar diverse systemen voor (ook met tweewegkleppen). Vooral DeGooyer weet daar veel van.

Je moet dan nog steeds een keerklep in de retour van je Intergas zetten.
 

Bekir1

  • #5

Dit idee eigenlijk
Gaat het dan goed met de intergas?
En waar moet ik deze tweewegklep op monteren? Zie foto deze heb ik van internet vandaan en ook zij hebben de tweeweg nog niet gemonteerd...hier dus een tweede thermostaat aan uit op?
Als ik dit zo toepas en dus de vloerverwarmings thermostaat niet aan heb en de huidige aan zet, gaat de cv dan enkel boven verwarmen? Klopt dit.... Graag info en tips
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Je haalt 2 zaken door elkaar.

De tweewegklep (of terugslagklep) onder de intergas dient zoals gezegd om stroming tegen te gaan, als je warmwater tapt. Dat heeft niets met een zoneregeling te maken.

Natuurlijk kun je die ook toepassen, op vele manieren.
 

Bekir1

  • #7
Ow met dat keerklep was me dus niet duidelijk...

Bedankt voor de info dus de keerklep op de retour bij de ketel moet sowiezo geplaatst worden?

En dat met zone, kan dat op deze manier?
Dus een tweeweg klep op de retour van de vloerverwarming, hier een draadloze thermostaat op? Hiermee dus de beganegrond verwarmen middels vloerverwarming, en met de huidige bovenverdiepingen?

Kan de moduleren thermostaat hiervoor gebruiken, voor de bovenverdiepingen zegmaar
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #8
Nee, modulerende en aan uit naast elkaar lukt normaliter niet
 

Bekir1

  • #9
Oke,
Dus de termostaat van de vloerverwarming moet ook modulerend zijn? Kan ik op de ketel dan deze twee aansluiten?

Even een korte samenvatting:

1.Keerklep gelijk op de retour gelijk onder de ketel moet te allen tijde worden geplaatst icm vloerverwarming.

Zone regeling, kan ik dat überhaupt met deze ketel en de robot vloerverwarming?en hoe? Kan ik mijn huidige modulerende thermostaat gebruiken of moet deze er volledig van af? Kan ik ook 1 draadloze thermostaat kopen en hiermee 2 zones mee bedienen?
Moet ik ook een tweeweg of een andere alternatief op een van de retourleidingen van de bovenverdiepingen hebben om deze te kunnen gebruiken als tweede zone?
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #10
Zoneregeling is in jouw situatie zeker mogelijk (als je bedoelt boven-beneden, maar ook op de verdeler van de vloerverwarming als je dat zou willen)
Zoals al aangegeven is een aan/uit thermostaat niet te combineren met een modulerende thermostaat.
Waarom zou je trouwens voor vloerverwarming een modulerende thermostaat toepassen.....Vloerverwarming is op zich al een aan/uit systeem. Vergeet dus dat moduleren.
Ik adviseer je om de beneden EN de bovenverdieping te regelen met een aan/uit thermostaat: die kun je dan zeer eenvoudig parallel op de ketel aansluiten op het aan/uit contact.
Maar met het schakelen van de Cv-ketel ben je er nog niet.
Je zult in de aanvoer van de verdeler van de vloerverwarming EN in de aanvoer van het circuit boven een elektrisch bedienbare klep moeten plaatsen om het water vanuit de CV-ketel te leiden naar de etage die op dat moment warmte vraagt.
Dat is zeer goed mogelijk door een draadloze thermostaat toe te passen met 2 ontvangers: ontvanger 1 bedient de ketel (aan/uit) en ontvanger 2 bedient de elektrisch bedienbare klep (open/dicht)
Dus niks met allerlei extra relais-schakelingen of modulerende thermostaten: gewoon een draadloze thermostaat met 2 ontvangers.
Durf afstand te doen van componenten die je nog ergens hebt liggen: ze lossen in je nieuwe situatie je probleem niet op. Je moet ook je nieuwe gewenste situatie niet gaan aanpassen aan oude onderdelen.

Je vraagt of je met één thermostaat 2 zones kunt regelen....? Even logisch nadenken !!
Zo'n thermostaat zou dan input v.w.b. de temperatuur moeten krijgen vanuit 2 zones: dus bijvoorbeeld boven EN beneden en dan schakelen.....zo'n thermostaat ken ik niet.

Beschouw een thermostaat nou eens als een schakelaar. In feite is het ook niets anders dan een schakelaar, die in functie van de temperatuur en de tijd "iets" schakelt. Dan wordt alles ineens veel duidelijker.

En al zou je al iets willen oplossen met 2-wegkleppen...hoe zou je die dan willen schakelen: die zullen toch altijd bekrachtigd moeten worden.

Gebruik ook geen 24 Volt componenten. In elk huis in NL is in iedere wand een 230 Volt aansluiting aanwezig: waarom dan nog steeds van die 24 Volt kleppen gebruiken....het is toch erg onlogisch om van 230 Volt eerst via een adaptertje 24 Volt te maken en daarmee iets te schakelen.

Google maar eens op "etageregeling", dan kom je vast wel bruikbare zaken tegen.
 

Bekir1

  • #11
Bedankt voor de uitgebreide antwoorden

Dus als ik het goed begrijp moet ik twee elektrische afsluiters (welke goede adviseerbaar?)kopen, deze plaatsen in de aanvoer leidingen, vloerverwarming en op een van de radiatoren op de bovenste verdieping.

De afsluiter kan het beste (makkelijk) bedient worden met 2 draadloze aan/uit thermostaten ( tips met deze toestel en deze zone?).

4 zenders, twee op de ketel aansluiten op aan/uit
2 zenders op de elektrische afsluiters

Huidige modulerend gaat eraf...moet ik verder nog iets op de ketel aanpassen qua instellingen of iets anders of kan ik gewoon de draaden welke naar de huidige termostaat gaan eruit halen, de nieuwe verbinden op de aan uit en klaar?

Tevens moet er een terugslagklep op de retour van de ketel komen ivm warmwatertapfunctie samen met vloerverwarming (artikel nummer?)
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #12
Bekir1 schreef:
Dus als ik het goed begrijp moet ik twee elektrische afsluiters kopen, deze plaatsen in de aanvoer leidingen, vloerverwarming en op een van de radiatoren op de bovenste verdieping.

De afsluiter kan het beste (makkelijk) bedient worden met 2 draadloze aan/uit thermostaten.
4 zenders, twee op de ketel aansluiten op aan/uit
2 zenders op de elektrische afsluiters
Hetgeen u hierboven stelt is juist. Je kunt het allemaal aanzienlijk ingewikkelder maken, maar deze oplossing werkt prima (alleen dus wel met de juist onderdelen)
Voor boven: afsluiter niet op één radiator, maar op de toevoer naar alle radiatoren (anders werkt het nog niet: teken maar eens uit hoe alles nu loopt, dan zit je direct waar je zo'n afsluiter moet plaatsen)

Op dit forum verstrekken we geen adviezen m.b.t. merken of typenummers die u zou moeten aanschaffen.
Aan de ketel hoeft u echt niets aan te passen: op elke CV-ketel zit een aan/uit contact
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #13
Als je trouwens niet makkelijk even een klep ergens tussen kunt plaatsen, kun je ook nog kiezen voor een systeem met draadloze knoppen op elke radiatorkraan.
Je kunt dan elke kamer boven afzonderlijk regelen, en ook dit systeem stuurt de ketel aan bij warmtevraag.
Beneden heb je dan 1 thermostaat die de klep bij de vloerverwarmingsverdeler aanstuurt, en die stuurt op zijn beurt ook de ketel aan.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #14
Da's waar, maar vraag niet wat het kost....je bent snel 550-600 euro (of afhankelijk van je wensen aanzienlijk meer....) kwijt en zo duur hoeft het echt niet te zijn.
Bij alles staat voorop, dat je eerst goed moet bepalen wat je precies wilt regelen. Daaraan mankeert het vaak: men denk vaak dat door het ophangen van een extra thermostaatje alles wel geregeld is, maar da's echt niet zo.
Je kunt het zo duur maken als je wilt, maar hou het praktisch.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #15
Tsja, men investeert makkelijk 1500-2000 euro in een ketel, maar een goede regeling mag niks kosten.

Verkeerde zuinigheid denk ik.

(dit is algemeen gesproken, niet van toepassing op de topicstarter!)
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #16
Ik gaf het meer even aan als mogelijkheid, als het niet mogelijk is om ergens in een leiding een klep te plaatsen die de hele bovenverdieping afsluit.
 

Bekir1

  • #17
Zo ziet het eruit en met de afsluiters.. Echter vroeg ik me dit af,
Ik heb zowel op de 2e als eerste verdieping radiatoren, als ik de afsluiter gelijk bij de ketel plaats, dan krijg ik volgens mij geen aanvoer beneden voor de vloerverwarming als ik boven geen vraag heb(klep staat dan gesloten)

Klopt dit? Dan kan ik dit zo niet opzetten....kan dit anders of zie ik het verkeerd? Ik denk dat ik bij de verdeler dit moet toepassen voor de radiatoren alleen kom ik dus daar niet bij, weet ook niet of het exact daar zit eigenlijk

En tevens moet er ook nog een overdruk voor de kleppen komen bij de ketel dus, klopt dit?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #18
Klep 1 zit verkeerd, nu heb je beneden ook geen warmte. Dus of 2 kleppen plaatsen (elke radiator 1) of een extra leiding naar beneden trekken.

Ook moet er inderdaad nog een bypass ventiel in, vóór de kleppen.

Maar wat is de reden dat je in zones wilt werken? Wordt het boven niet warm genoeg? Vaak is er met inregelen een wereld te winnen, en je behoudt dan je modulerende regeling.
 

Bekir1

  • #19
En extra leiding is niet mogelijk, kan wel maar komt behoorlijk veel bij kijken dus is geen optie.

Een tweede afsluiter zou nog kunnen alleen heb ik dit niet helemaal kunnen aftekenen op papier maar ik heb op de tweede verdieping al 3 radiatoren en op de eerste 4 excl. Badkamer.
Dan kan ik dit nog niet realiseren met een tweede afsluiter toch?

Klopt boven wordt het niet genoeg warm in de winter vooral op de 3e

En wat bedoel je met inregelen?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #20
Even zoek functie hier op forum gebruiken is al diverse keren beschreven.
Inregelen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu