Intergas HRE 36-30A met vloerverwarming twee verdiepingen

modo

 • #1
Bij verbouwing hebben we gekozen voor alleen vloerverwarming op de begane grond (woonkeuken) en 1e verdieping (woonkamer)
Op de 2e verdieping (slapen) gewoon radiatoren met thermostaatknoppen.
Op de Intergas HRE 36-30A is alles gewoon 1 zone met 1 thermostaat in de woonkamer

Het probleem is nu dat als het buiten kouder is, het beneden net niet warm genoeg wordt omdat de thermostaat op de 1e verdieping al vroeg af slaat.
Als het buiten warmer is, heb ik het omgekeerde probleem omdat beneden veel zonlicht binnen valt en wordt het op de eerste verdieping dus net niet warm genoeg.

Kan ik dit verbeteren enkel met gebruik van inregelen thermostaten/pompsnelheid van de vloerverwarmingen (evt. icm aanvoertemp CV).
Ik kan ook voor beneden nog een draadloze (geen thermostaataansluiting beneden) thermostaat aanschaffen en zo zorgen dat de CV pas uit gaat als beiden thermostaten geen warmtevraag hebben.

Of wordt dat nooit wat en moet ik naar 2 zones/thermostaten/kleppen?
Wat zou er dan moeten gebeuren en wat zou dat ongeveer moeten kosten? (moet ik laten doen)
Indien klep(pen) bij de CV moeten worden gemonteerd, moet er heel wat opengebroken worden qua leidingwerk. Als de klep(pen) ook vlak voor de VV-pomp kunnen is dat veel goedkoper denk ik? Evt. aansturing zoveel mogelijk draadloos?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Als u het eea apart wil kunnen regelen ontkomt u er niet aan dat er ergens kleppen geplaatst dienen te worden met eigen thermostaten. Eea is eventueel draadloos aan te sturen zoekt u eens op etage regeling
   

  Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #3
  Bij dit soort problemen vraag ik me al snel af, waarom je met dit probleem niet bij je installateur aanklopt.......
  Is er een weersafhankelijke regeling aangesloten?
  Een etageregeling zal zeker oplossing bieden, maar dan zul je toch kleppen moeten (laten) plaatsen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu