Houten vloer zonder kruipruimte isoleren

Johanbe

  • #1
Hallo

ik heb een huis van ongeveer 110 jaar oud , volle steens muren met luchtroosters aan de zijkanten ivm het verluchten van de ruimte onder de houten vloer in de woonkamer .
nu voel ik regelmatig een koude trek over de vloer heen gaan wat niet echt een behaaglijk gevoel geeft , ik zou graag de vloer willen isoleren maar de ruimte onder de vloer is maar een kleine 30 cm of zelfs nog minder.
hoe pak ik dit het beste aan , het is een schitterende eiken vloer die ik er nooit netjes uit kan krijgen en kan hergebruiken.
ik zou dus van onderen willen isoleren maar dat zal wel een onmogelijke opgave zijn denk ik of bestaat er iets wat je via de verluchtings roosters in de ruimte onder de vloer kunt spuiten . helemaal volspuiten met pur heeft zeker geen zin want dan sluit je de verluchtingsroosters weer af .

wie kan me helpen met dit vraagstuk .

groet johan
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Neem contact op met een bedrijf dat isolatieschelpen in de ruimte onder de vloer kan blazen.
 

Johanbe

  • #3
Hallo jan , die isolatie schelpen zijn dat die chips waar ze het wel eens over hebben .
zal eens contact opnemen met het bedrijf dat het huis van de buren is komen isoleren.

groet johan
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat zijn die schelpen.
 

Johanbe

  • #5
Heeft er misschien iemand ervaring om een eiken houten vloer netjes te verwijderen zodat ie hergebruikt kan worden , volgens mij is ie gelijmd op de balkenlaag omdat ik nergens spijkergaatjes zie zitten .
na een gesprek met de buren die een vergelijkbaar huis hebben kreeg ik toch het advies om te kijken onder de houten vloer en eerst een grondige inspectie te doen van de balken , dat houdt dus in dat de houten vloer eruit zal moeten .
hoe kan ik dit dan het beste aanpakken ?

groet johan
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het is niet gangbaar dat een houten vloer op de balken gelijmd zit.
Er is een mogelijkheid dat de vloer verdekt gespijkerd is, de spijkers zitten dan in de veer van de planken.


Aan de kant van de vloer waar de veer tegen de wand zit zullen er dan (weggewerkte) spijker of schroefgaatjes moeten zitten.
 

Johanbe

  • #7
Hallo jan

bedankt voor de duidelijke uitleg , ik ga straks een bekijken of jou verhaal ook voor hier opgaat , ik vermoed dat jij gelijk hebt .

groet johan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu