Tips gevraagd; Isoleren houten vloer zonder kruipruimte

hans hf

  • #1
Beste klussers,

ik ben mijn hoofd aan het breken omtrent het volgende idee:

Ons huis is van 1958, en op de vloer na vrijwel geheel na-geisoleerd. Het betreft de vloer in de woonkamer, ongeveer 10 meter lang en 4 breed.
Het betreft een houtenbalken vloer waarop vloerplaten en een (3 jaar oud) parketvloer. De balken bevinden zich in uitstekende toestand, onder de vloer is het keurig droog. Onder de houten balken is een ruimte van ongeveer 35 cm, waaronder een betonnen vloer. Geen zandbak dus. ALs je al het hout eruit zou halen, tref je vier vrijwel gelijke betonnen bakken aan. Immers, in zowel de lengte als de breedte is een deels betonnen en deels gemetselde muur geplaatst. Ik vermoed voor de stabiliteit van de vloer. Ondanks de kruipruimte, is er geen luik. dat is ook niet zomaar te maken.
Voordat ik tot welke onbezonnen aktie over wil gaan, vraag ik jullie advies en ideen. Zouden de vier vakken voorzien kunnen worden van isolatiewol welke ook voor spouwmuren worden gebruikt of is er een goed idee om dit niet te doen. Of wellicht een andere oplossing. (nee de houten vloer en balken gaan er niet uit :) ). Ik kan via de voorpui en via de convectorput achter in de woonkamer gaten boren om eventueel de 4 vakken vol te laten lopen met isolatie materiaal. Dat lijkt simpel, maar is het wel zo een goed idee. De vloer is niet ijskoud, en ik wil ook geen risico mbt condens.

Ik kijk uit naar jullie reactie(s) en ideen en wellicht heeft iemand al eens met bovenstaande bijl gehakt.

Hartelijk dank,
Hans
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Volblazen met isolatiemateriaal klinkt hier als een prima oplossing. Moet je wel zeker weten dat het nooit vochtig kan worden. Het bedrijf die het isoleren doet, die zal ook nog wel de nodige vragen hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu