Houten vloer isoleren kruipruimte - rollen met damp rem

Maurice81

 • #1
Hallo,

ik ben van plan mijn vloer op de begane grond te gaan isoleren, het betreft een oppervlakte ca 30m2.

de huidige situatie is als volgt:

op de vloer ligt laminaat, met daaronder een ondervloer van 12mm dik en daaronder plastic wat op de houten vloer delen ligt.

Hieronder bevind zicht de kruipruimte, op de bodem van de kruipruimte ligt beton gestort verder is de ruimte kurk droog en goed geventileerd, de woning staat op zandgrond, ook als je naar de onderkant van de fundering graaft kom je geen vochtig zand tegen.

nu moet ik het isoleren dus gaan doen vanuit de kruipruimte, alleen is het heel lastig om dit met losse platen van ca 60x120cm te doen, ik zou het liever met rollen isolatie doen.

alleen nu kom ik bij de bouwmarkten alleen maar rollen isolatie tegen met een damp remmende (alu) laag erop, of van een meter breed zonder, (wat niet handig is gezien de HOH maat van ca 60cm van de vloerbalken.)
Ik wil de isolatie tussen de balken gaan aanbrengen, maar kan ik in mijn situatie hiervoor de rollen met damp rem gebruiken? of ik dit ook in mijn geval af te raden ivm houtrot?

gr Rolf
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Je zou het met die rollen alu. kunnen doen. Omdat er een onder de ondervloer een damprem ligt kan er weinig vocht richting de kruipruimte. Bij temperaturen onder nul zou iets van vocht kunnen ontstaan op de aluminium damprem van de isolatie. Misschien bij het aanbrengen de alu.folie niet te netjes aanbrengen.

  Zo goed moet je niet isoleren denk ik. Een kruipruimte die onder nul kan komen lijkt me veel ongemak geven.
  Belangrijk is dat bestaande damprem goed is aangebracht.
  Hoe dik wil je gaan isoleren.
   

  Maurice81

  • #3
  De damprem die onder de ondervloer ligt heb ik inderdaad vrij serieus aangebracht dus die zou goed moeten fungtioneren die heb ik afgetaped enzo op de naden.

  ik zou iniedergeval een minimale dikte van 8 cm isolatie willen aanbrengen zodat ik toch een r waarde van 2,5 ongeveer zou kunnen realiseren, maar jij denkt dus dat dit geen problemen zou moeten geven in mijn geval?

  gr Rolf
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Moet lukken met die rollen waar alu. opzit. Niet te veel aandacht aan de overlappen. Bij vorst nog eens kijken of voelen, dan weet ik of die software klopt met de praktijk. :lol:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu