Houtenvloer-vanuit kruipruimte isoleren, eigen constructie

Vollca

  • #1
Mijn houten vloer moet er toch uit tbv balk reparatie en ik wil dan Pir platen tussen de balken maken en daarop glaswol deken leggen (die Pir kan ik 2e Hands wel op de kop tikken (en is dus eigenlijk alleen ter ondersteuning vd glaswoldekens) en die Glaswolrollen heb ik toevallig nog)
maar moet de Alu laag op de glaswol er dan af of kan die er aan blijven zitten en dan naar boven (richting houten vloer) of op de Pir platen gelegd
Condens treedt toch op tegen de ondekant vd Pir platen in de kruipruimte ? (en dus denk ik de Alu kant op de Pir platen te leggen zodat ik niet aan twee kanten dampremmende lagen krijg met isolatie er tussen
Geen echt idee wat het beste is, wie t weet mag het zeggen !
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoe dik zijn die isolatie materialen?
Condens komt van boven, dus uit de woonruimte. Warmte gaat naar koud. De kruipruimte is kouder dan de woonruimte.
Beter is de materialen die open zijn aan de koude kant te plaatsen. Dus de PUR tegen de vloer en de wol aan de onderzijde.
Is het aan de warme kant dampdichter wordt het risico minder. Die Alu. zou je moeten verwijderen.

In theorie, alu van de glaswol tegen de vloer en de PUR daar onder, dat zou moeten kunnen. Maar hoe dampdicht krijg je die alu. aangebracht. Balken, kieren enz. laten vocht door en als er te weinig vocht door die PUR kan dan sluit het vocht zich op in de constructie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu