Houten vloer ondersteunen/stutten in de kruipruimte

MarcodeV

 • #1
Beste forumleden,

Graag jullie mening of advies in deze:
ik heb een oud huis, 2 onder 1 kap uit 1926. Houten vloeren met daarop OSB platen.
Als ik door de kamer loop veert de vloer lichtjes.
Nu wil ik graag stutten plaatsen onder de balken om dit veren en daardoor trillende kopjes in de kast een beetje tegen te gaan.
De buren hebben 60x60 tegels neergelegd in de kruipruimte en in het midden onder elke balk een caravansteun geplaatst. Bij hen werkt dit geweldig de vloer is nu heel stabiel.
Bij mij is het echter bijna niet mogelijk om met 60x60 tegels te gaan zeulen in de kruipruimte van +/- 50 cm hoog. Dit door brokken steen die er liggen, de afstand die ik moet slepen (15 m verste punt) en een afvoerbuis waar ik overheen moet.

Ik dacht zelf aan bijv 30x30 tegels en hierop een lange (max 2m) balk waarop de verticale balken of caravansteunen komen te staan onder elke balk.

de kruipruimte is kurkdroog en er ligt > 30 cm zand.

Graag jullie advies of mening hierover, anders wordt het hels karwei.

Alvast bedankt voor het meedenken

Gr. Marco
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Emiel1

  • #2
  Houten balken worden meestal door gemetselde poeren ondersteund. Soms zit er wat ruimte tussen poer en balk ,u kunt er dan voorzichtig een paar (houten of kunststof) wiggen tussenslaan.

  Voor extra ondersteuning kunt u van 2 "30x30 betontegels" als fundering + een verticale steun inderdaad een "poer" maken. Uiteraard mits de ondergond stevig is. Het nut van de extra horizontale balk zie ik niet zo.

  Ik heb het zelf zo ooit eens gedaan in eigen woning, maar dan op de betontegels een poer gemaakt van kalkzandstenen. De reden om toen geen hout te gebruiken was voornamelijk angst voor houtrot. Maar ik begrijp dat u geen last van heeft van vocht of andere narigheid in de kruipruimte.

  succes,
  Emiel
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu