Houten vloer isolatie / tussen EN onder de balken

Vincent-D

  • #1
Situatie: Onze houten vloer heeft isolatie tussen de balken. Daar tegenaan lopen 6 leidingen naar verschillende cv's. Deze zijn voorzien van standaard isolatie (van die grijze buisisolatie). In de kruipruimte is het koud! Er is overigens geen vloerverwarming en er ligt een houten vloer bovenop. Overigens is het in de kruipruimte droog!

Nou vroeg ik me het volgende af:
De vloer voelt nog steeds koud aan. Is het zinvol/waardevol om nog extra te isoleren?

Ik denk dat het water in de leidingen flink zal afkoelen doordat er alleen standaard isolatie omheen zit en het in de kruipruimte echt koud is. Ik overweeg dus om tegen de huidige isolatie aan nog een isolatie laag te doen. Deze komt dan dus onder de balken tegen het isolatie materiaal aan wat er al tussen de balken zit en onder deze cv leidingen. (deze leidingen komen dan dus tussen de twee isolatie lagen in. Ofwel: Alles is daarna helemaal dicht. Je ziet geen cv leidingen meer of balken. Gewenste resultaat: Nog betere isolatie van de vloer + van de leidingen.

Kan dit? Geen problemen met vocht bij gebruik van het juiste materiaal? Welke het beste te gebruiken? Is dit nuttig? Tips?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Tip.
Wees niet zo geheimzinnig. Wat voor isolatie ligt er nu en wat wil je aan gaan brengen. Er is hier al heel veel geschreven over jauw situatie.
Voelt koud aan, meten is weten. Een mens is heel slecht in het voelen van temperatuur. Je wordt door het type materiaal op het verkeerde been gezet. Wat voor oppervlak heeft de houten vloer. Hout, laminaat of iets van tapijt.
 

Vincent-D

  • #3
Ik heb niks kunnen vinden mbt deze specifieke vraag.

Er ligt een houten vloer op. En er zit glaswol. En ik wil dus nog een laag glaswol aanbrengen onder de balken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu