Vinyl-vloer op houten vloer met glaswol isolatie

Beshbesh

  • #1
Hallo,

Ik ben recent in een jaren 30 bovenwoning gaan wonen, en om energie te besparen heb ik besloten om de vloer van de zolder te isoleren. Er lag een laminaatvloer met vilt ondervloer (groene platen), welke ik weg heb gehaald. Daarna heb ik de planken losgemaakt, een dampremmende folie (Miofol geplaatst en 17cm glaswoldekens tussen de balken geplaatst. De hoeken waar ik geen glaswol kon plaatsen heb ik PUR-schuim in gespoten. Ik heb de dampremmende folie met de rode tekst omhoog gelegd (dus leesbaar als je op zolder staat en naar beneden kijkt). De glaswoldekens liggen bovenop de folie, met daarop weer de vloerplanken. Voor zover ik heb begrepen zorgt dit ervoor dat damp vanuit onder het plafond slechts gematigd door het plafond kan trekken.

Nu zou ik op de zoldervloer graag een nieuwe vloer willen leggen. Laminaat is geen optie omdat het hellend dak ervoor zorgt dat het omhoog halen en klikken van laminaat niet gaat. Ik dacht aan een zeil, zoals vinyl, omdat dit waterdicht is; de wasmachine staat boven inclusief het nodige leidingwerk en CV.

Nu twijfel ik wel of dit een goed idee is, omdat de glaswoldekens wel zouden moeten kunnen ademen, helemaal omdat de folie dampremmend is en niet damp-dicht. Mijn vraag is: gaat het problemen opleveren als ik een zeil/vinyl vloer over de zoldervloer leg? Vooral problemen met vocht wat niet door de vloer heen kan trekken. Als dit inderdaad problemen zou kunnen geven, zijn er alternatieve mogelijkheden voor een vloer die betaalbaar zijn en ik ook onder een hellend dak kan leggen (dus geen klik-mechanisme)?

Alvast bedankt!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het lastige is, de dampdoorlaatbaarheid, de Mu waarde van zeil of vinyl vloerbedekking is moeilijk te vinden.
Het lijkt erop, dat materialen op basis van PVC en vinyl zit, dacht ik ook in die groep een waarde heeft dat het iets zal doorlaten. In ieder geval meer dan de dampremmer die is aangebracht. Belangrijk is wel hoe dampdicht is de dampremmendelaag aangebracht.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu