Hoogteverschil afvoerbuis muur en afvoer wc pot

Henk253

Vaste Beantwoorder
 • #21
Gewoon net achter de rand van de dop afzagen en dan met een steeksok 110

met manchet verbinding rubbers in vetten met afwasmiddel of vaseline

de buis een schuinkantje aan vijlen, en dan de steeksok er op schuiven.evt kan je in de bocht een specie dekseldoen voor de stank of je drukt er een prop met kranten in zolang als de pot er niet voor zit.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vraagsteller

  • #22
  Ik denk dat ik het snap, de bochtmanchet gaat met afwasmiddel om de potuitlaat en de andere kant gaat in de steeksok, net als de muurafvoerbuis, heb ik dat goed begrepen? en moet dat verlijmd worden met pvc lijm? in de steeksok? ik heb wél de totale lengte nodig eigenlijk van muurafvoerbuis en bochtlengte, om voldoende beenruimte van ong 20 cm te krijgen naast de pot.?? als ik hem dan af moet zagen.....wordt het volgens mij te kort. Zijn er ook langere insteeksokken te krijgen?
  De bocht heeft reeds een schuin afgeslepen randje
  Zou die dop er niet af te krijgen zijn met wat werk? of lijmen die aannemers dat altijd? hadden ze nou gewoon een flexibele dop , zoals op jouw foto gebruikt, een rode, was er niks aan de hand.

  En onder de pot? welke kit of substantie gebruik ik dan het beste ? bestaan daar ook rubbers of zo voor, of siliconenringen die je tussen de pot en tegelvloer kan leggen. (wordt hij gelijk een beetje verhoogd)
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #23
  Het is jammer dat je al een bocht hebt gekocht.

  het beste kan je een bocht 110 90° met spie eind daar in komt een kloset sok
  vanuit die bocht met een stukje buis er tussen aansluiten op de sok.

  op deze manier kom je niet in de problemen met later je reservoir op te hangen en aansluiten op je pot

  hoe ver zit de buis hart van de muur
   

  Vraagsteller

  • #24
  De muurbuis is af muur 13,5 cm , inclusief die dop. Afgezaagd zou er 10 cm overblijven. Kan ik die bocht met verlenging ergens zien op een foto? of weet je waar ik die kan kopen? Dan verkoop ik mijn bocht wel weer.
  Wat is een spie eind? ben benieuwd hoe zo'n bocht eruit ziet.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #25
  Wat veel meer nu van belang is de maat (bij ?)   

  Vraagsteller

  • #26
  9 cm. Daar zeg je wat....! past het duoblok met reservoir überhaupt wel??? zó kort als het op de muur zit. ik zal de technische tekening van de bestelde pot nog eens bekijken!
   

  Vraagsteller

  • #27
  Beste Henk, hierbij de technische tekening van het duoblok dat ik wil plaatsen.
   

  Vraagsteller

  • #28
  Nu je de technische tekening ziet, Henk, zie je dan mogelijkheden?
  ik snap die 280 en 70-350 niet. Ik denk dat 280, 28 cm af de rand van de uitlaat wc naar de muur is en 350, 35 cm met de manchet eroverheen geschoven, klopt dat?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #29
  Duo blok wil niet deze vooral niet je hebt maar 8,5 cm ruimte achter de pot

  de stenen bak moet tegen de muur

  deze duo blok is voor vloer aansluiting want de riolering kan niet achterlangs lopen
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #30


  3 -steek sok 110
  4 -pvc buis 110
  2 -bocht 110 90 spie
  1- closet sok wit

  dit is een opstelling voor losse wc PK met laaghangende reservoir
   

  Vraagsteller

  • #31
  Daarom zeg ik , zijn er dan geen andere bochten te krijgen? of een flexibele misschien? want een los toilet met kunsstof reservoir kan dan al helemaal niet, toch? die bak komt nog verder van de pot af te hangen.
  Ik ga die bestelling maar afzeggen en misschien weet jij nog een geschikte oplossing of pot, dan hoor ik het wel. Bedankt voor alle moeite en tot horens.
   

  Vraagsteller

  • #32
  Henk, het is toch écht een pot met achteruitlaat/pk . Ze hebben hem in 2 uitvoeringen getekend , hij zal er ook in ao uitvoering zijn en hebben ze beide uitlaten getekend voor de pot.
  Ik snap niet waarom dit duoblok niet past? want als ik het reservoir tegen de muur plaats, kan er toch gewoon een afvoer gemaakt worden naar de muurinlaat? We hebben beneden een wc met laaghangend reservoir en dat zit veel verder van de pot af dan het duoblok. Ik begrijp niet wat je bedoelt met 'je hebt maar 8,5 cm achter de pot? dat geldt toch voor alle staande toiletten dan?
   

  Vraagsteller

  • #33
  Henk , het wordt me zó ingewikkeld dat ik maar een vakman ga inschakelen, dan houd ik me bij de simpeler klussen. Ik zal het bestelde duoblok maar moeten annuleren , zo snel mogelijk. Baal d'r van.
   

  Vraagsteller

  • #34
  Henk, ik snap nu wat je bedoelt; deze pot heeft een rechte achterkant met daartussenin de uitlaat die bedoelt is voor afvoer rechtdoor de muur in , zoals meestal het geval is. Zal hem af moeten bestellen, hoop dat dat lukt. En dan inderdaad een staand toilet met laaghangend reservoir.
  Wat een domper!
  Bedankt voor al je moeite en natuurlijk heb ik veel aan je tekening van het staand toilet met de 4 verschillende sokken/aansluitingen.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #35
  Beste advies wat ik je kan geven is neem de maten op hoe de leiding zit dus de hart maten buis van af de vloer en vanaf de achter wand.

  ga naar een sanitair specialist en laat je adviseren.

  Want zo word het steeds moeilijk uit te leggen.

  misschien kan je wel een hangende toilet plaatsen en zijn mogelijk heden zat.  deze duo blok is tot achter zijde bijna dicht of je moet een open model hebben dan kan je overzij
   

  Vraagsteller

  • #36
  Ga ik doen! ik ben uitge(bl)klust nu. Nogmaals dank , ik ga naar de specialist.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #37
  Oke :prima:

  succes

  ken je zien dat een pijpje maat bepalend is voor een toilet verder
   

  Vraagsteller

  • #38
  Henk, alvorens ik naar de sanitairspecialist ga, ik denk dat dit duoblok precies goed is met zijn 14 cm tot de muur. Wat denk jij?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #39
  Deze is wel goed nu kan je met leiding over zei

  mocht je geen ruimte hebben voor je closet bocht kan je altijd een flexibele bocht nemen

  closetbocht

  uiteinde komt ook in een steek sok
   

  Vraagsteller

  • #40
  Dankjewel. Ik had al zo'n vermoeden. Het is ook een laufen duoblok.
  Die flexibele afvoerbocht is een mooie oplossing lijkt me. Zijn er geen nadelen aan verbonden, blijft 'de boel' niet hangen in die vouwen? of remt het niet af? kan me voorstellen dat de p erin blijft steken en het water erlangs loopt, of valt dat wel mee? Hoe is jouw ervaring? of van horen zeggen?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu