Riolering tuinhuis naar woning, 9 m hoogteverschil

AntonieP

  • #1
Wil n tuinhuis bouwen met toilet waarbij ik n hoogte verschil heb van 9 meter en een lengte van 40 m moet overbruggen. Huis tegen een berg. Riolering 45 graden met onstoppingsstukken aanleggen? Of is de adatand gewoon te lang en moet ik met een sceptic tank gaan werken? Zie tekening
 

Willem52

  • #2
De schuine pvc leiding moet je verticaal plaatsen met onderin 2 x 45 gr, dan pvc leggen met normaal afschot, dan weer 2 x 45 gr naar beneden enz.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Voor de leek, omdat?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Als 45 graden is dan is het water al weg en blijft rommel liggen tot dat op hoopt en verstopt raakt.

Nu loost het steeds in de standleiding en zodra beneden is krijgt het weer drijfsnelheid..

Anders iets van een vermaler, of afvalwaterpomp deze kan het ver weg pompen.
 

ADDave

  • #5
Wat Henk253 klopt inderdaad. Het water stroomt dan te snel waardoor de rest van de rommel in de buis blijft liggen. De kans op verstoppingen is dan vrij groot.

Je situatie is inderdaad niet gunstig vanwege de ligging. Een perspomp zou een goede oplossing zijn, let hierbij wel op dat je hiervoor geen normale pvc-buis gebruikt maar pvc geschikt voor drukopbouw.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Je zult vast niet het enige huis zijn dat daar tegen de berg aangebouwd is. Hoe lost de lokale installateur dit soort zaken op?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #7
Bij normaal afschot, 40 meter lengte en een paar keer een paar meter verticaal, dan is het water toch ook allang beneden voordat de rommel beneden is?

Hoe snel zou het verstoppen als het gedaan wordt zoals op de tekening? (de 1e stuk wel onder normaal tot geen afschot.

Twee of drie onstoppingsstukken erin en een keer per jaar preventief met een rioolreinigingsset voor de hogedrukspuit erdoorheen.
Een vermaler o.i.d. heeft ook onderhoud nodig.

HWA er ook op en het spoelt af en toe lekker door, maar als je dan beneden tussen kelder en hoofdriool een verstopping krijgt dan loopt je kelder vol of komt het toilet binnen omhoog.
Misschien een regenton die je af en toe leeg laat lopen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu