Hoog gasverbruik vloerverwarming

Timothyt

 • #1
Hallo allemaal,

Op dit forum heb ik al veel over een hoog gasverbruik i.c.m. vloerverwarming gelezen, echter zie de oorzaak bij mij (nog) niet.

We hebben enkele maanden geleden vloerverwarming laten aanleggen als hoofdverwarming op de begane grond in een bestaande woning uit 1992 die relatief goed geisoleerd is.

Nu het kouder wordt slaat de vloerverwarming aan en er wordt op deze momenten veel gas verbruikt. Dit is hetzelfde als we hem dag en nacht op dezelfde temperatuur laten staan, daar dit vaak wordt geadviseerd. Ik heb het over 20m3 per dag! (Nu op een relatief warme dag)

Ik heb de ketel al, voor zover mogelijk, geoptimaliseerd. Het vermogen is naar beneden bijgesteld; de maximale cv temperatuur verlaagd (55C), instellingen wb voor en napompen verwijderd.

Omdat ik een Toon heb kan ik precies zien wanneer het gasverbruik plaatsvindt. Dit is met name in de situaties dat verwarmd moet worden. Het lijkt alsof de ketel staan te pendelen (ik zie pieken).

Ik zie niet waar het aan kan liggen daar de instellingen van de ketel op de Toon zijn aangepast. De vloerverwaming goed lijkt aangelegd en het huis goed geisoleerd is. Misschien ligt het aan de ketel, maar waaraan. Het is overigens een Itho Kli-Max2 van alweer enkele jaren oud.

Wie heeft ideeen of kan helpen?

Groet,

Timothy
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • DexterXL

  Specialist Verwarming
  • #2
  Een paar simpele gedachtes die nu als eerste naar boven komen

  - word het te warm?
  - blijft het te koud?
  - duurt het zeer lang voordat het uberhaupt warm word?
  - de Toon regelt nu de ketel?
  - en de Toon geeft aan dat er te veel energie gebruikt word?

  Toon regelt niet correct??
   

  Timothyt

  • #3
  Hoi Dexter,

  Het wordt relatief snel warm, helemaal voor vloerverwarming. Het voelt erg behaaglijk, dat is niet het probleem. De Toon regelt inderdaad de ketel, en laat ook het gasverbruik (m3) zien. Het zou inderdaad kunnen dat Toon niet goed regelt. Een Toon werkt toch via aan/uit module en stuurt een signaal naar de ketel wanneer nodig. Het kan zijn dat hierin geoptimaliseerd moet worden. Ik weet alleen niet hoe.

  Gr Tim
   

  Obelix2

  Specialist Verwarming
  • #4
  Maak eens foto van verdeler
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Als je vind dat het lekker comfortabel in huis is en je gebruikt te veel gas kan er maar een oorzaak zijn je verliest te veel warmte.
  Wat is de temperatuur van de vloer en wat geeft, als je deze ook aanwezig is, de kamerthermostaat aan.
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #6
  En als je niet stookt, dan gebruik je geen gas? (gaslekkage?)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu